Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Mordor, czyli głupie pytania użytkownika KochneŚwiniaki

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Konto usunięte

Re: Brukselka I rodzaje kapust

Postautor: Konto usunięte » 7 stycznia 2016, 22:18

A może powinieneś zostać bajkopisarzem? Sprawdziłbyś sie w tym zawodzie ;) Pokaż tego grubasa razem z łysiną, bo fotki z netu obcych świnek mnie nie interesują ;-) Moje świnki mają cały czas siano i karmę. Codziennie dostają też twarde warzywa typu marchewka czy burak. Kolbę kupuję raz na 1-2mieś. 

Awatar użytkownika

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 7 stycznia 2016, 22:48

Ale u mniw w zoolog nie ma tych blokow

EDIT:
Tami ta lysinka wet powiedzial ze to gruczoly I mam je czyscic

befana30
Użytkownik
Świnki morskie: Pusia i Kluska;
Gacus :)
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 8 stycznia 2016, 7:37

tos ty o tym nie wiedzial! masz samca i pozwoliles zeby sobie "dreda" lojowego sam wydrapal az do lysiny? to sie wyczesuje czlowieku- u samic ten "lojotok" objawia sie jakby mniej, ale u samcow tworzy sie ewidentny dred lojowy tuz nad "ogonkiem", ktorego nb nie ma ;)
To jest substancja na tyle uporczywa i kleista, ze samym mydlem raczej nie zejdzie- ja ostatnio Gackowi wysmarowalam to miejsce oliwa i wydrapywalam lekko paznokciami, az wszystko z wloskow zeszlo po czym musialam mu to miejsce jednak lekko wyciac, aby dobrze wyczyscic rowniez skore w miejscu, w ktorym posiada ten gruczol.Juz mu zaroslo, a moze z tydzien temu ta cala "operacje" zrobilam, a ty nas meczyles tyle tygodni ze niby nadal lysy..? :sly:
Jak nie chce kolby to nawet lepiej- nigdzie nie ma napisane ze musi na chama cos takiego jesc jesli nie chce, siano mu w tym wypadku wystarczy do scierania zebow jak i juz wymienione warzywa, karma- sprobuj z tym kawalkiem drewna to moze z nudow sie zainteresuje, poza tym swinki czesto podgryzaja prety z klatki i w ten sposob rowniez zeby scieraja.

"Vivi e lascia vivere" Schopenhauer

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 8 stycznia 2016, 15:52

A ci ile zasu mam yscic gruczol. Takie pytanko ile warzyw / zieleniny powinna doatac swinkaa dziennie?

Awatar użytkownika
kira
Użytkownik
Świnki morskie: Kira[*], Zuzia [*], Niunia
Kontaktowanie:

Postautor: kira » 8 stycznia 2016, 16:29

Przeciętna pojemność żołądka świnki wynosi 20-40ml. Świnka morska, pije ok. 10ml/100g m.c/dziennie, a zjada ok. 6g/100g m.c/dziennie.Świnkę powinno się karmić dwa razy dziennie. Bardzo szybko przyzwyczają się do pór karmienia i zaczynają o sobie przypominać, kwicząc . Ważne jest to, że świnki nie znają umiaru zjedzą wszystko w każdych ilościach co może się wiązać z dużymi problemami .

KochneŚwiniaki
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: KochneŚwiniaki » 8 stycznia 2016, 17:11

Ale co to ma sie dodtgo mojego pytania ile warzyw/zielebiby swinka powinna jesc dIennie

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 8 stycznia 2016, 17:13

Chyba połączę wszystkie jego wątki w jeden i nazwę go 'Mordor'.
@KochneŚwiniaki Naucz się wreszcie używać funkcji Edytuj!! Miałeś też już podane przykładowe menu. Po co znów o to pytasz??

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 8 stycznia 2016, 17:30

GalaxySparkle pisze:Chyba połączę wszystkie jego wątki w jeden i nazwę go 'Mordor'.
@KochneŚwiniaki Naucz się wreszcie używać funkcji Edytuj!! Miałeś też już podane przykładowe menu. Po co znów o to pytasz??

"Mordor" bo nas morduje i zamecza :naughty:
ja jestem za takim pomyslem :lol:

befana30
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: befana30 » 8 stycznia 2016, 17:35

KochneŚwiniaki pisze:A ci ile zasu mam yscic gruczol. Takie pytanko ile warzyw / zieleniny powinna doatac swinkaa dziennie?

tu masz link do twojego wlasnego posta i odpowiedzi na dole wobec diety, rowniez zieleniny:
viewtopic.php?f=7&t=8656&p=158769#p158769
Swinke chyba czeszesz codziennie? to i tylek wyczesujesz, aby sie ponownie dred nie utworzyl- teraz kiedy juz ma czysto bedzie ci o wiele latwiej zadbac by ponownie sie nie sklejalo.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 8 stycznia 2016, 18:19

Ja też jestem za złączeniem :look:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”