Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Transport ,podroz,przenoszenie świnek.

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Transport ,podroz,przenoszenie świnek.

Postautor: Damian_1 » 6 lipca 2011, 14:37

Mam pytanie czy do 2-3godzinnego transportu świnek potrzebna jest woda czy wystarczy siano, owoce i warzywa ?
Bo za bardzo nie mam jak poidełka zamocować chyba że ewentualnie co godzine dam im w ręce poidełko może się napiją czy coś ?

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Transport świnek.

Postautor: Konto usunięte » 6 lipca 2011, 15:21

Na pewno musisz miec wode,ale jak co jakis czas im poidelko podstawisz bedzie dobrze,sianko tez powinno byc,bedzie mi wygodniej.poczytaj tez w temacie o przeworzeniu swinke,znajdziesz kilka dobrych rad.

Awatar użytkownika
Nefele
Użytkownik
Świnki morskie: Zulson
Kontaktowanie:

Postautor: Nefele » 6 lipca 2011, 16:31

Najlepiej aby było wszystko, bo wtedy świnka lepiej znosi podróż :). Co do wody to miałam taki sam problem i jeśli nie jesteś kierowcą, to dawaj im poidełko w ręce, bo nawet jak je zawiesisz to świnki najprawdopodobniej wszystko rozleją. Ja Zulsonowi oferowałam co jakieś 15 minut ale pił gdzieś raz na godzinę (z tym że do bólu hehe). Pozdrawiam :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 7 lipca 2011, 22:58

OK DZIĘKI ZA POMOC ;)

Gość

Jak ludzie przetransportowują świnki morskie ?

Postautor: Gość » 20 lipca 2011, 10:52

Chodzi mi o to,że np. ktoś chce zaadoptować świnkę z miejscowości,która jest daleko od niego.I tu pojawia się pytanie : Jak przetransportować taką świnkę ?
Bo znalazłam piękną samiczkę,ale bardzo daleko ode mnie... Co prawda,jeszcze nie mam zgody rodziców i sama się zastanawiam,ale pytam też trochę z ciekawości ;)

MiłośniczkaProśków

Jak przetransportować świnkę ?

Postautor: MiłośniczkaProśków » 20 lipca 2011, 10:53

Chodzi mi o to,że np. ktoś chce zaadoptować świnkę,ale mieszka daleko od miejscowości w której ona się znajduje.
To jak wygląda taki transport prosiaka ?

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Re: Jak przetransportować świnkę ?

Postautor: Sandi » 20 lipca 2011, 11:05

Najczęściej można zorganizować transport u kogoś, kto akurat jedzie tą trasą i może zabrać świnkę ze sobą :)
Czasami trzeba czekać, aż znajdzie się osoba, która będzie jechała odpowiednią trasą.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 20 lipca 2011, 21:27

Najlepiej jak rodzice mają czas i chęci, wtedy po prostu jedziesz, pakujesz prosiaka w przygotowany transporter i do domu.
Przygotowany transporter tj. ze ściółką, jedzeniem, wodą, czymś do schowania, jak jest zimno to z termoforem.
Poza tym, jeżeli obie miejscowości znajdują się przy torach można nadać zwierzę przesyłką konduktorską, ale nie wiem jak dokładnie wygląda taki przewóz.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 20 lipca 2011, 22:51

Albo jest dział transport, tam piszesz z jakiej miejscowości, do jakiej i jak ktoś, jedzie tą trasą, to zabierą tą swinke i przywozi do Ciebie :)

Obrazek

Konto usunięte

Wyjazdy

Postautor: Konto usunięte » 24 lipca 2011, 10:27

Tutaj piszemy o tym co robimy gdy wyjeżdzamy czyli czy świnka jedzie z wami czy zostawiacie u kogoś itp. ;)

U mnie jest tak ,że zawsze jak gdzieś jedziemy ze zwierzakami zostaje jedna osoba -najczęściej babcia .Piszę babci na kartce co może dać im jeść .Stosuję różnego rodzaju "wzmacniacze" żeby ściółka wytszymała ok.tygodnia .Babcia nakłada sianko,karmę,wodę, czasem pogłaszcze choć świnki bardzo rzadko głasia . :D ,a jeśli chodzi o inne zwierzaki wszysko wie i nie musze nawet mówić ;) Teraz jadę do Wrocławia i zostaje z nimi mama .Ale jedziemy jednego dnia -wracamy drugiego więc nawet nie musi specjalnie dbać o moje wieprzki ;) ja w życiu nie oddałabym pod opiekę zwierząt nawet mojej najlepszej przyjaciółce (oprócz NiCi) ;)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca