Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

NŚF co sądzicie o tym Forum ?

Sugestie i uwagi na temat funkcjonowania forum oraz pytania odnośnie jego użytkowania.
Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: NŚF co sądzicie o tym Forum ?

Postautor: Sensibles » 16 grudnia 2010, 18:03

Chyba nie linki, tylko nicki ;)
Ja tutaj nie będę wymieniać nickami, bo to nie o to chodzi.

Ale mogę powiedzieć, że najlepszym moim przyjacielem tam jest świnkulek i Zuzia...

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Świnki morskie: Philipek i Kajtuś
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 1 stycznia 2011, 17:48

Kiedyś , to było moje ulubione forum.Teraz już nie.Zaczęła się psuć atmosfera i po prostu - nie podoba mi się.Jeżeli chodzi o kolory są...oślepiające,na prawdę bardzo jasne! Dużo uzytkowników było tam zbanowanych...Niektórzy czepiali się czemu świnka jest sama i inne podobne rzeczy co są często denerwujące.To tyle co mogę powiedzieć o tamtym forum. :)

Martex
Użytkownik
Świnki morskie: Miki i Lukas
Kontaktowanie:

Postautor: Martex » 1 stycznia 2011, 21:10

Mi tak samo jak NiCi, też kiedyś najbardziej podobało mi się to forum. Poznałam tam NiCiĘ i do dziś jesteśmy przyjaciółkami. Moim zdaniem, to forum jest nie co dziwne. Dostałam ostrzeżenie, nawet nie wiem za co. Pisałam do moderatorów, żeby mi wyjaśnili, a oni jakby mnie ignorowali, nie odpisywali mi . Od tamtej pory nie wchodzę na to forum, tylko jestem systematycznie na Cavii :)

To chyba najlepsze forum jakie poleciła mi Sandi. Dziękuję :)

Awatar użytkownika
SsAaYyx3
Użytkownik
Świnki morskie: dwie, hehe :D
Kontaktowanie:

Postautor: SsAaYyx3 » 11 stycznia 2011, 20:16

UKRAJNA pisze:Ale coś jest nie tak bo tych starych obcykanych to nie wywalają

Wywalają ostatnio wywalili użytkownika który na prawdę znał się na świnkach i był już bardzo długo na forum ; //

Pozdrawiam ;**

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 11 stycznia 2011, 20:35

Wydaje mi się, że oni wywalają użytkowników, którzy im nie pasują, którzy mają inne zdanie niż Administracja...ja teraz tam już w ogóle nie wchodzę.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 12 stycznia 2011, 14:00

Ja od dawna tam nie wchodzę...gdy pierwszy raz dostałam bana, za to, że nie używam tam gdzie trzeba, znaków interpunkcyjnych i polecam inne fora, to założyłam sobie nowe konto i napisałam, że to ja, Sandra, że już mnie raz wyrzucono z tego forum i że chcę na nim być,żeby dali mi drugą szansę. Bardzo się starałam, wtedy nie znałam innych for, więc to było dla mnie cenne źródło wiedzy, wtedy mało wiedziałam o świnkach. Na prawdę byłam bardzo uważna, starałam się nie robić błędów ortograficznych, używać znaków interpunkcyjnych. Stałam się tam szarą myszką, ktoś inny palnął jakąś głupotę, a ja się z tym zgadzałam-nie chciałam się kłócić.Pewnego dnia, dokładnie to pamiętam, napisałam jakiś post-nie pamiętam o czym, na pewno nie było to nic obraźliwego, wulgarnego ani nie kłamałam. Napisałam coś o swojej śwince. Wtedy najechała na mnie użytkowniczka...bez przerwy pisała do mnie prywatne wiadomości, co ja sobie wyobrażam, że na pewno nie zostanę długo na tym forum...było mi strasznie przykro, ale nie umiałam siedzieć bezczynnie. Odpisywałam jej tym samym, mściłam się na niej. Wyrzucono mnie po raz drugi na forum. Dałam sobie spokój.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 12 stycznia 2011, 15:15

Ja już tam nie wchodzę.Mimo wszystko moim ulubionym forum jest CAVIARNIA - tam ludzie używają przynajmniej polskiej kultury,pomogą...Niektórzy,ale zbyt się wczuwają w rolę i obryczają wszystkich co kupili świnkę z zoologa...wiadomo czemu.To stowarzyszenie i nie popierają kupna świnek w sklepach zoologicznych. :? Wg mnie nie wszyscy też muszą adopotować,bo nie mogą z kilku powodów.I ja takie osoby doskonale rozumiem,bo nei wszyscy chcą adoptować,wolą kupić w zarejestrowanej hodowli.I mam tam swoich "wrogich" użytkowników co naskakują.Są to dwie osoby,nie cierpię ich :roll: Jednak każde forum ma swoje zalety i wady.Nawet i te.
A tak jak powiedziałam NŚF już jest do bani.Kiedyś je uwielbiałam,to była kopalnia wiedzy.A teraz zepsuta atmosfera,pozamykane tematy,dużo niemyślących użytkowników...Czuję się tak jakbym była wśród tłumu ludzi.Siedziałam godzinami na tym forum i postanowiłam,że już na żadnym forum nie będę tyle siedzieć.Ja już wszystko wiem to po co mam odpowiadać i pytać.Nie popieram nabiajczy postów,którzy za wszelką cenę chcą pokazać swoją ilością postów,że są specjalistami świnek.A tak przejrzeć to się okazuje,że półowę takich osób ma posty powtarzające się i napisane "Masz rację" itd.Takie posty są do niczego i ludzie sami psują tak fora internetowe.Więc uważam,że to nie administracja forum sprawia,że tak się psuje forum,tylko my,my użytkownicy.Jedni się kłócą,kłamią,chcą się popisać swoimi świnkami itp.
Nielubię tkaich osób własnie,a jest ich dużo na tym forum - powiedziane szczerze.

Sandi
Użytkownik
Świnki morskie: nie posiadam świnki.
Kontaktowanie:

Postautor: Sandi » 12 stycznia 2011, 15:26

Ja też nie znoszę tego "Ta dziewczyna zna się na świnkach, patrz, ile postów!". To po prostu nie fair, bo potem okazuje się, że ta osoba, która ma 50 postów zna się na świnkach i umie każdemu pomóc, a ta, która ma ich 1000 pisze tylko : Ok, dobra, masz rację itd. Ja, owszem, mam dużo postów, ale to wynika z tego, że lubię siedzieć na tym forum i mam dużo do powiedzenia, jestem gaduła ;)
Wracając tematem do nśf, to uważam, że jeśli znasz któregoś z moderatorów, to masz duże szanse, że zostaniesz na dłużej, jeśli nie, to liche szanse, że Cię nie wywalą. Takie jest moje zdanie, wiem coś o tym.

Ola [*] - będziemy pamiętać.

Awatar użytkownika
SsAaYyx3
Użytkownik
Świnki morskie: dwie, hehe :D
Kontaktowanie:

Postautor: SsAaYyx3 » 12 stycznia 2011, 18:16

NiCiA pisze:Kiedyś je uwielbiałam,to była kopalnia wiedzy.A teraz zepsuta atmosfera,pozamykane tematy,dużo niemyślących użytkowników...Czuję się tak jakbym była wśród tłumu ludzi.

Dokładnie.
Były wcześniej wybory na moderatora, wszyscy zgodnie na shout boxie pisali, że najlepiej by było żeby osoba pełnoletnia została. A okazało się, że wybrane zostały ''dzieci'' ( ale było też kilka pełnoletnich osób) , które ledwo przyszły na forum i ponabijały sobie posty, a teraz wymądrzają się jaką to one mają wiedzę i żeby im nie podskakiwać bo są modami :roll:

Pozdrawiam ;**

Awatar użytkownika
NiCiA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: NiCiA » 12 stycznia 2011, 18:47

Np. był jeden moderator,ale napisał do jednego postu trochę niemiłe słowa i go zdjęli z moderatorstwa.Ja uważam,że teraz na tym forum zbyt dużo moderatorów się wypowiada,bo jest ich aż dziewięć - czego nie rozumiem,bo po co aż tyle moderatorów ;) Owszem , to też musi być jakiś wysiłek i praca żeby siedzieć godzinami i poprawiać czyjeś posty,no,ale bez przesady :roll: No i własnie,jeżeli chodzi o poprawę postów.Dużo uzytkowników robi błedy ort. i moderatorom już ręce opadają od poprawiania - dlatego niektórzy wstawiają bez zastnanowienia ostrzeżenie.Jestem na wszyskich forach o świnkach i musze powiedzieć,że na NŚF jest NAJWIĘCEJ banów i ostrzeżeń... :roll: Jakoś na innych forach ludzie są jeszcze w miarę normalni tylko o dziwo na tym nie co mnie bardzo dziwi... :|

SsAaYyx3
Teraz to są już sami dorośli,oprócz dwunastoletniej jeden moderatorki...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Opinie i pytania”