Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

nie da się brać na ręce !

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Re: nie da się brać na ręce !

Postautor: Asia909 » 20 sierpnia 2013, 20:06

Ja czytalam w gazetce jakiejs o zwierzetach i pisalla tam sama pani psycholog od zwierzat ze swinki maja lek wysokosci... Ale ok.

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Dorotka
Użytkownik
Świnki morskie: Whisky
Kontaktowanie:

Postautor: Dorotka » 21 sierpnia 2013, 7:30

A propo zeskakiwania- to prawda mój Whisky dopóki przypadkiem nie spadł z łóżka nie wiedział, że istnieje coś takiego jak podłoga, po której można zasuwać i czasem znaleźć coś do zjedzenia co np. wypadło z klatki, albo meble, albo grzejnik (to co prawda nie da się zjeść ale moja świnia codziennie woli sprawdzić a nóż widelec dzisiaj się uda zjeść :P ). Jak już się dowiedział, że istnieje podłoga tak zawsze jak biorę go na łóżko i znudzi mu się mizianie tak po prostu skacze i sobie idzie :)

Żeby nie było- staram się zdejmować go z łóżka i kłaść na podłodze, ale czasem nie zauważę, albo nie zdążę go złapać i jest bam! :D

frytkax33
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: frytkax33 » 21 sierpnia 2013, 20:34

vagina_denata pisze:Świnki nie mają lęku wysokości, a wręcz przeciwnie, usiłują zeskakiwać z każdego łóżka, krzesła i stołu.

Jak to świnka nie ma klatki...? To gdzie się załatwia, śpi, chowa?

świnka ze starej klatki 50 na 30 ( nie ja jej ją kupiłam ) ma kuwetę , a obok ma domek miskę itp. taki kącik ( 140 cm na 70 cm ) . a poza tym chodzi wolno po domu bo nie ma zagrody .

Olivianna
Użytkownik
Świnki morskie: Askja
Colima
Kontaktowanie:

Postautor: Olivianna » 21 sierpnia 2013, 21:33

I nie boisz się, że przypadkiem ktoś moze ją nadepnąć, że może dobrać się o rzeczy, których gryźć pod żadnych pozorem nie może, jak np. kable.. albo że się zgubi, schowa gdzieś?
Ale fakt, da się tak świnkę oswoić. Moja Pamelka [*] była jak piesek i nawet reagowała gdy się ją wołało do kuchni po smakołyk.

Obrazek