Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Postautor: kin28 » 22 stycznia 2012, 16:50

Ja za małą paczkę Vitakraft Emotion Beauty dałam 23.99 :roll: Za dużą (1,8kg) dałam 48,50zł :shock:

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Tajaa
Użytkownik
Świnki morskie: Lusiek i Niko :)
Kontaktowanie:

Postautor: Tajaa » 22 stycznia 2012, 17:10

Ogólnie, to za bardzo nie opłaca się kupować vitakraftu. Za taką samą cenę miałabym praktycznie dwa opakowania C.Complete, której niestety zabrakło w zoologu.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 22 stycznia 2012, 17:21

Ja się powoli mam zamiar przestawić na VL Cavia Nature :) Bardziej opłacalna.... Mimo to muszę przyznać, że po Beauty ładnie błyszczy się sierść :D

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 22 stycznia 2012, 17:43

kin28 pisze:Ja za małą paczkę Vitakraft Emotion Beauty dałam 23.99 :roll: Za dużą (1,8kg) dałam 48,50zł :shock:

kin28 pisze:Ja się powoli mam zamiar przestawić na VL Cavia Nature :) Bardziej opłacalna.... Mimo to muszę przyznać, że po Beauty ładnie błyszczy się sierść :D

Też mam tą karmę i nie zmieniłbym jej, myślę czy powoli nie zacząć mieszać pół na pół właśnie tego z cavią nature.

Awatar użytkownika
weila123
Użytkownik
Świnki morskie: Pepe i Duduś.

Postautor: weila123 » 22 stycznia 2012, 19:00

U mnie Emotion kosztuje 20 zł. Problem w tym , że gdy chcę kupić karmę bo stara się skończyła to Emotion w zoologu nie ma , a jak karmy nie potrzebuje to akurat jest :roll: Jak tylko ją zobaczę to kupię , bo to najlepsza karma w moim zoologicznym. A właśnie. Czekam na tą moją VL ale pani znalazła tylko 15 kilogramowy wór ... Poszłabym z torbami kupując go :lol:

Stop ACTA !

Awatar użytkownika
funny girl
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: funny girl » 22 stycznia 2012, 19:09

Ja moje świniaki karmiłam przeróżnymi karmami, głównie śmietnikiem, bo innych w naszym zoologu nie ma.
Pierwsza była Megan, potem chyba Koliber, coś z Vitapolu i w końcu Cavie Complete dopadłam w mieście do którego chodzę do szkoły, w galerii. I od tamtej pory ją kupowałam, świniaki początkowo sceptycznie do niej podchodziły, ale w końcu się do niej przekonały na szczęście. Kosztowała niecałe 20zł.

Pusia- 02.06.2004-12.12.08
To ty byłaś ze mną przez te najlepsze lata,
To ty lizałaś moją twarz, gdy z oczu ciekły mi łzy.
I mimo to, że ciebie już ze mną nie ma,
W moim sercu na zawsze pozostaniesz tylko Ty... ;*

Awatar użytkownika
babyyzzzz
Użytkownik
Świnki morskie: Zuzia, Anabelka
Kontaktowanie:

Postautor: babyyzzzz » 23 stycznia 2012, 17:27

Ja mam karmę z "Vitapola", ale niestety moje świnki wyjadają z niej tylko suszone warzywa, nie wiem zupełnie jak ich zachęcić do jedzenia ziarenek . Macie propozycje?

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 23 stycznia 2012, 17:30

Matko kochana, właśnie masz bardzo mądre świnki, bo nie jedzą ziarenek! One nie powinny jeść, bo są niezdrowe, tuczące, taki fast-food. Radze zmień karmę na Vitakraft lub Versele-Laga, albo co innego, ale nie Vitapol, Animals!

Awatar użytkownika
weila123
Użytkownik
Świnki morskie: Pepe i Duduś.

Postautor: weila123 » 23 stycznia 2012, 17:34

Twoje świnki są niezmiernie mądre ! ;) Ziarno nie jest dla świnek jest to niezdrowy i tuczący dodatek.

A co myślicie o karmie JR Grainless Complete Świnka morska ? Dobra jest ?

Stop ACTA !

Awatar użytkownika
Irulo
Użytkownik
Świnki morskie: Waldek
Kontaktowanie:

Postautor: Irulo » 23 stycznia 2012, 18:34

U mnie żadny gryzoń nie je zwierząt ;) Wyjadają tylko musli oraz kilka "rzeczy", które lubią. Do 2 dni mają jeszcze ziółka uzupełniające/podstawowe i jadą na warzywkach.
Karma; Cavia Crispy, Vitakraft Life Power, Vitapol 2 w 1 owocowa i warzywna (mniejszy śmietnik niż zwykle, ale 5,30/20 zł za MAŁE fifirifi to za drogo), do tego kupiłam karmę koszatniczce z Vitapolu (bo nie znalazłam z innej firmy) i dodałam do tamtych.. Teraz w karmie nie ma nic, tylko ZIARNA!!!
A pomieszałam dlatego, że koszata uwielbia Life Power a ze swojej wyżera tylko musli, świnie też lubią a tam jest go sporo, więc..
Ogólnie są zadowolone bo codziennie warzywa do tego.. Najczęsciej jabłka, natki pietruszki... ostatnio była papryka i seler ;) Dzisiaj chyba pomidor.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca