Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Awantury

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
Radek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Awantury

Postautor: Radek » 22 listopada 2007, 21:06

Witam Ponownie tak jak wcześniej pisałem mam te 3 moje proski.No i jest kłopot bo ten co kiedys był łagodny atakuje chrumka i małego chupurka.Izolowałem go i nic nie daje dalej jest żądny władzy spaślak jeden .Co robic?kastracja WOGLE nie wchodzi w gre bo w terenach rumia-gdynia-gdańsk wogle kogos znalesc do takiego zabiegu a sam z resztą nie mam pieniędzy.

Awatar użytkownika

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Awantury

Postautor: Karena » 22 listopada 2007, 21:30

Może odczekać troche i mu przejdzie. Czasami świnki maja takie okresowe napady, a potem wszystko wraca do normy.

Duszek [*]

Awatar użytkownika
Radek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Radek » 22 listopada 2007, 21:42

karenka ale odczekać czyli go odizolować?bo on gryzie Chrumka do krwi.

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 22 listopada 2007, 22:25

jak do krwi musisz je rozdzielic :(

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
SMAKUSIA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: SMAKUSIA » 23 listopada 2007, 8:20

Tyle że jeśli go rozdzielisz to już nigdy się nie będą dogadywac ! - potem już raczej będzie tylko gorzej niestety. Więc jeśli je rozdzielisz to będzie kiepsko ....
A nie mówiłam... ? Lepiej już szukaj dobrego veta jesli chcesz aby były razem. Decydujesz się na 3 swinki to musisz miec na ich utrzymanie i nie tylko utrzymanie, ale i veta i kastracje, trzeba być za zwierzaki odpowiedzialnym, a nie kupować je dla przyjemności swojej własnej, a jak już się coś źle dzieje to ty nic nie będziesz robił bonie masz kasy... A co jak nie bedziesz miał kasy to nie bedziesz ich karmił? Z trzeciej strony utrzymanie 3 swini dużo bardziej różni się od utrzymania 2 sama wiem po sobie, dużo więcej żarcia schodzi siana i trocin, jak jest jakas choroba to się automatycznie przenosi na 3 świnie i załóżmy będą mieli grzybice i leczenie bedzie kosztowało 50zł to skąd weźmiesz 150zł ? Sorry ale prosiak ktory bedzie mieszkal sam będzie się męczył słysząc dwa pozostałe ! A walczy z tym 2 o prawo do malucha. Mówiłam że to się może tak skończyć... :cisza: :dobani:
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2007, 8:24 przez SMAKUSIA, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Dagonet, Burek i Bożydar SERDECZNIE POZDRAWIAJA !

Karena
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Karena » 23 listopada 2007, 8:23

Jeżeli gryzie do krwi to chyba jednak trzeba ich rozdzielic...3 samczyki razem to jednak duże ryzyko. Mój Staś tez musiał byc odizolowany, nie było jeszcze krwi, ale tak napadał na innych, że świnki żyły w ciągłym stresie, Staś zreszta też. Teraz mieszka u mojej mamy, jest sam niestety i ciągle mam wyrzuty sumienia z tego powodu.

Duszek [*]

Awatar użytkownika
motylek1007
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: motylek1007 » 23 listopada 2007, 9:57

dlatego ja zostane przy moich 2 chlopakach, bo jak widze dogadanie sie 3 facetow jest ciezkie :(

Radku chyba trzeba pomyslec o kastracji, sama nie wiem bo moi dzieki Bogu sie dogaduja. Pamietam tylko ze nie miales kasy na weta z powodu grzyba swinki (albo myle osoby) ale teraz sam widzisz ze musisz

Bibi - spokony i zrównoważony kawaler
Czandor - rozbrykany prowodyl ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Radek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Radek » 23 listopada 2007, 16:03

EeE Grzyba niema już byłem dał taki jakiś lek i teraz niema go i rosną włosy.Na kastracje teraz tez mam tylko tu ciezko o dobrego weta i tu problem :zaglada:

Awatar użytkownika
kasik
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: kasik » 23 listopada 2007, 16:35

To może napisz skąd jesteś, to ktoś może poleci jakiegoś dobrego specjalistę z Twojej okolicy...

Obrazek

Awatar użytkownika
Radek
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Radek » 23 listopada 2007, 16:50

Rumia Okolica Gdyni.....

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Choroby i problemy”