Postautor: SMAKUSIA » 23 listopada 2007, 8:20
Tyle że jeśli go rozdzielisz to już nigdy się nie będą dogadywac ! - potem już raczej będzie tylko gorzej niestety. Więc jeśli je rozdzielisz to będzie kiepsko ....
A nie mówiłam... ? Lepiej już szukaj dobrego veta jesli chcesz aby były razem. Decydujesz się na 3 swinki to musisz miec na ich utrzymanie i nie tylko utrzymanie, ale i veta i kastracje, trzeba być za zwierzaki odpowiedzialnym, a nie kupować je dla przyjemności swojej własnej, a jak już się coś źle dzieje to ty nic nie będziesz robił bonie masz kasy... A co jak nie bedziesz miał kasy to nie bedziesz ich karmił? Z trzeciej strony utrzymanie 3 swini dużo bardziej różni się od utrzymania 2 sama wiem po sobie, dużo więcej żarcia schodzi siana i trocin, jak jest jakas choroba to się automatycznie przenosi na 3 świnie i załóżmy będą mieli grzybice i leczenie bedzie kosztowało 50zł to skąd weźmiesz 150zł ? Sorry ale prosiak ktory bedzie mieszkal sam będzie się męczył słysząc dwa pozostałe ! A walczy z tym 2 o prawo do malucha. Mówiłam że to się może tak skończyć... :cisza: :dobani:
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2007, 8:24 przez
SMAKUSIA, łącznie zmieniany 1 raz.

Dagonet, Burek i Bożydar SERDECZNIE POZDRAWIAJA !