Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak Namówić Rodziców Na Drugą Swinke ????

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Awatar użytkownika
Julka123435
Użytkownik
Świnki morskie: Krystynka ;3 - drugiej nie mam niesttety ;(
Kontaktowanie:

Jak Namówić Rodziców Na Drugą Swinke ????

Postautor: Julka123435 » 3 października 2012, 7:32

Heeej Pomożecie??? Prosze moja mama nie pozwala mi wziąc drugiej swinki chociaż ona jest za darmo bo taka pani oddaje. Uważa ze bedzie sie gryzc z Krysią i takie tam a Krystynka jest ostatnio bardzo smutna. Nie pasuje jej jeszcze to ze sie bd rozmnażać a ja bym tak chciała pomózcie plose ;3 Jak Ją Namówic ???? ;D Czekam na odpowiedzi ;p

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Re: Jak Namówić Rodziców Na Drugą Swinke ????

Postautor: Kohtalo » 3 października 2012, 15:59

Jaka jest płeć tej drugiej świnki? Jeśli to samiec, pod żadnym pozorem jej nie bierz! Żadnego pseudo rozmnażania!

Jeśli już, to adoptuj jakąś samiczkę. Jednak pamiętaj, musisz być na 100% pewna płci swojej świnki. A z mamą na spokojnie porozmawiaj, wytłumacz, że świnki nie będą się gryźć, są to przecież zwierzęta stadne, to też potrzebują swojego towarzystwa nawzajem.

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 3 października 2012, 16:00

Podłączam się do pytania. Tyle, że ja chcę świnkę tej samej płci... no. Nie chcę ich rozmnażać, tylko towarzystwa dla mojej świnki. Jak wyperswadować mamie, że dwie świnki = dwie szczęśliwe świnki,a jedna świnka = nieszczęśliwa świnka?
Ostatnio zmieniony 4 października 2012, 15:03 przez raeylan, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 3 października 2012, 18:19

Zapraszamy mamę na forum.
Z pierwszego postu wynika, ze świnki będą odmiennych płci, bo użytkowniczka chce żeby się rozmnażały. BARDZO DOBRZE, ŻE MAMA NIE ZGODZIŁA SIĘ JESZCZE NA DRUGĄ ŚWINKĘ. Ile razy trzeba powtarzać, że bez jakiejkolwiek wiedzy zwierząt rozmnażać NIE WOLNO?! Wiesz, ile świnek czeka na adopcję? I czy w ogóle wiesz, że istnieje coś takiego jak adopcja? Świnki nieodpowiednio połączone będą się gryźć, wszystko zależy od łączenia właśnie. Naprawdę zapraszamy mamę na forum, najlepiej by było, gdyby ona przedstawiła nam jej argumenty. A świnkę lepiej wziąć z pewnego źródła, takiego jak hodowla lub adopcja. Wiesz, co potrzebne jest dwóm świnkom? Wymiary klatki? Odpowiednia karma? Podłoże? Witamina?

P.S. Czego tak okaleczasz nasz język?

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 3 października 2012, 19:35

Masz bardzo mądrą mamę. Też bym się nie zgodziła na taką głupotę.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
Julka123435
Użytkownik
Świnki morskie: Krystynka ;3 - drugiej nie mam niesttety ;(
Kontaktowanie:

Postautor: Julka123435 » 4 października 2012, 19:16

Bardzo bym chciała tylko..... moja mam jest nie ugięta nie wiem co mam robic nawet specjalnie caly czas spedzam z Krystyną a ona ... nic plose pomórzcie ;D

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 4 października 2012, 19:29

Julka123435 pisze:nawet specjalnie caly czas spedzam z Krystyną

Aha, nagle spędzasz więcej czasu ze świnką tylko dlatego, żeby mama się zgodziła na drugą? A tak, to masz świnkę gdzieś? Super. Czytałaś dokładnie odpowiedzi? Żadnego rozmnażania, o bo Ty sobie chcesz.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 października 2012, 19:47

Julka123435 pisze:Bardzo bym chciała tylko..... moja mam jest nie ugięta nie wiem co mam robic nawet specjalnie caly czas spedzam z Krystyną a ona ... nic plose pomórzcie ;D

Też się cieszę,że Twoja mama nie zgodziła się na świnkę drugą. Po pierwsze sprawdź płeć i wtedy szukaj świnki,ale NIE DO ROZMNAŻANIA,bo na forum nie tolerujemy takiego czegoś jak pseudohodowle itp. . Po drugie pisz polskim językiem,a nie jakieś plose itd. . Trzecia rzecz to może niech mama zajrzy na forum popyta nas wszystkich dlaczego świnki powinny być razem,ale Ty nie rób takich rzeczy,aby się podlizać mamie,żeby mieć świnkę na już,bo masz taką zachciankę. Też miałam ten sam problem z moją mamą,ale się zgodziła. Poza tym poczytaj trochę o klatkach,bo jak masz za małą to dwie świnki będą się męczyć w jednej małej klatce.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 października 2012, 15:14

Też miałam ten sam problem z moją mamą,ale się zgodziła.

Bo ty pierwsze myślałaś, a potem czyniłaś. Z główną bohaterką tego tematu jest odwrotnie ;)

Droga Julko <cyferki> czy masz zamiar przeczytać nasze komentarze?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 października 2012, 15:42

Świnka to nie zabawka do mnożenia bo nam sie nagle tak podoba :sad: jestem całkowicie po stronie Mamy

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”