Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ja i mój Pikuś :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik
Świnki morskie: mały,gładkowłosy milutki Pikuś

Ja i mój Pikuś :)

Postautor: elvirka96.n » 5 października 2012, 16:02

Cześć wam!Jestem tu nowa i mój Pikuś też jest nowy,mam tylko jedną świnkę jego(nie mam dwóch). :)
Chciałabym zasięgnąć rady u doświadczonych opiekunów,bo ja nigdy wcześniej nie miałam świnki morskiej tylko chomika
(też gryzoń d-_-b ).Ja mam Pikusia dopiero od paru dni.I chciałabym się dowiedzieć jak do końca opiekować się taką świnką.
Jeżeli czytasz to i jesteś nowy/nowa to polecam ci stronę http://www.swinka.vot.pl na początku wiele się z niej dowiedziałam.Jak można się z nią bawić,czy są jakieś zabawki dla świnek morskich?Bo na razie to ja Pikusia tylko puszczam po pokoju,na podwórku jeszcze z nim nie byłam,dopiero na wiosnę pójdę bo teraz jest za zimno,jeszcze się przeziębi.I nie wiem jak się z nim bawić żeby był szczęśliwy i zadowolony i żeby się porządnie zmęczył na noc,bo wtedy będzie spał w nocy a nie w dzień i mnie nie obudzi.On chyba w ogóle nie śpi w dzień ja widziałam tylko raz jak spał ale to tylko około 15 min.
Dobra to czekam na odpowiedzi.

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: Ja i mój Pikuś :)

Postautor: Konto usunięte » 5 października 2012, 16:07

Witam Was :D
Jakieś zdjątka Pikusia dodaj:) Świnka morska śpi około 5h na dobę więc może dlatego tego nie widzisz bo on śpi na raty:)

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 5 października 2012, 17:16

Dobra dodam jakieś zdjęcie,ale nie wiem jakie dodać bo już próbowałam parę i zawsze mi pisało że format nie odpowiedni ale spróbuję jeszcze raz

Nie każdy kto ma zwierzę,lubi zwierzęta.Niektórzy mają je tylko dla zabawy.PAMIĘTAJ!!!ZWIERZĘTA TO NIE ZABAWKI I NIE MOŻNA SIĘ NIMI BAWIĆ.ONE TEŻ MAJĄ UCZUCIA I CHCĄ BYĆ KOCHANE.NIE RÓB IM KRZYWDY!!!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 października 2012, 17:18

dodaj przes fotosik albo inny taki portal :)

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 5 października 2012, 17:25

zdjęcia mam w komórce i USB coś mi nie działa :(

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 5 października 2012, 17:27

Nie smutaj spróbujesz innym razem ;)

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 6 października 2012, 15:12

A jak mam dodać zdjęcia do postu?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 6 października 2012, 15:16

muszisz wgrać zdjecia na portal do dodawania fotek na forum i aukcje np fotosik :) a potem kopiujesz link i wklejasz tu i jest fotka :)

Awatar użytkownika
elvirka96.n
Użytkownik

Postautor: elvirka96.n » 6 października 2012, 17:54

aha już zmniejszyłam sobie zdjęcia i z komputera przegrałam.Czytałam gdzieś że ty pisałaś że twoja świnka nauczyła się nie robić siku i nie kupać w pokoju.Jak ty to zrobiłaś(nauczyłaś go)?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 6 października 2012, 17:57

Jak widziałam że sie robi niespokojna i sie kręci i zaczyna marudzic czyli piszczec to wkladalam ją do klatki i ona zaraz sikała kilka razy tak zrobiłam i teraz jak chce siku to przybiega do mnie i kwiczy :) wiec to znak ze Noldusia ma potrzebe isc do toalety :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”