Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Idzie zima, czas na zapasy. Tylko co ?

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Re: Idzie zima, czas na zapasy. Tylko co ?

Postautor: Sensibles » 8 października 2012, 15:49

Ah, w ten sposób...bo słyszałam o metodach wkładania rzeczy do ususzenia do suszarki do grzybów...O.o Wiecie coś na ten temat?

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 8 października 2012, 15:52

Ja nie wiem :naughty: Mama proponowała mi jeszcze na sznurku zawiesić i w kuchni powiesić. No nie wiem :|

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 8 października 2012, 17:09

Suszarka na grzyby? :distrustful: Nie próbowałam. Ale to takie troche mało opłacalne, niby liście szybko by się suszyły, ale do takiej suszarki za dużo się nie zmieści :P Chociaż ta liście typu burak...czemu nie? "Tradycyjnymi" metodami to nie chce schnąć, więc można by spróbowac :)
Ja rozkładam w kartonowych pudłach, układam w piwnicy, na zaciemnionych półkach. Mlecze i maliny pierwsze wiązałam takim drucikiem, wyglądało to jak bukiecik, a potem zawieszałam na haczyku, pod daszkiem przy wejściu do piwnicy. Zaciemnione, suche miejsce, więc spróbowałam :) Jedna partia mleczy była do wywalenia, bo za dużo tego d kupy związałam i liście w środku zapleśniały...Ale po za tym fajny sposób ;) W wakacje, jak było ciepło, to te pudła wystawiałam pod drzewo, do cienia. Na noc chowałam oczywiście,co by nie zlało :)

Wróć do „Żywienie”