Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

czy to wszyce?

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
chelsea78
Użytkownik
Kontaktowanie:

czy to wszyce?

Postautor: chelsea78 » 11 października 2012, 21:56

a z czym wiąże się rozmnażanie? bo odnoszę wrażenie jakbyście były/byli niekoniecznie rad z tego że mam parkę

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Re: czy to wszyce?

Postautor: Konto usunięte » 11 października 2012, 22:06

Człowieku tutaj na forum NIKT nie popiera PSEUDO HODOWLI ! Może najpierw poczytaj o tym,a później pisz takie głupie odpowiedzi. Szlak mnie trafia jak takie coś czytam.

chelsea78
Użytkownik
Kontaktowanie:

czy to wszyce?

Postautor: chelsea78 » 11 października 2012, 22:23

omg Dziewczynko a kto tu mówi o jakiejś hodowli? tak po prostu zapytałem a po drugie nie rozumiem jak można popierać hodowlę gdzie ktoś doprowadza do narodzenia setek świnek a potem rozprowadza je po świecie bez zastanowienia jaki będzie ich los, a nie popiera się hodowli domowych które same w sobie nie mają podłoża handlowego, ja rozumiem że są ludzie i ludziska ale nie każdy jest taki że nie poradzi sobie z małymi świnkami, skoro sami potrafimy wychowywać sobie dzieci to chyba niczym nie różnimy się od tych ludzi którzy zajmują się hodowlą świnek, co nie? zresztą to jest tylko moje zdanie i nie mam zamiaru się z nikim kłócić ale przemyślcie to sobie ludziska, to tak jakby popierać kobiety które są surykatkami i oddają dzieci do domów dziecka (zoologików) a nie popierać naturalnego robienia sobie dzieci i wychowywania ich.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 11 października 2012, 23:57

A co ma piernik do wiatraka.? Po pierwsze nie porównuj człowieka do zwierzęcia. Druga rzecz to taka,że hodowla musi być zarejestrowana. I uważaj na słowa,bo dziewczynko to możesz sobie gadać do swoich koleżaneczek :]

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 12 października 2012, 18:31

A ja powiem tak:) chelsea78 świnka rodzi około co 68-75 dni czy co taki czas chcesz posiadać nowe małe świnki i co zamierzasz z nimi robic skoro chcesz meic pewność o ich losie rozumiem że bedziesz wszystkie zostawiał sobie tak?? to gratuluje za jakis czas bedziesz szczesliwym posiadaczem 200 świnek :) gdzie samce nie moga byc razem bo sie zaczynaja gryźć jesli sa miedzy nimi samice:)

chelsea78
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: chelsea78 » 12 października 2012, 20:51

ludzie weźcie się ogarnijcie, czy ja gdziekolwiek w którymś poście napisałem że planuje hodować świnki i je rozmnażać? weźcie, bez przesady :/

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 13 października 2012, 8:20

Nie wszysce, tylko wszoły. Mnie takie nagłe podskakiwanie, przewracanie, otrzepywanie się wygląda na popcorning (zabawę). Tak zachowują się młodziutkie świnki (starszym zdarza się to już bardzo rzadko). Zdarza się im przy tym pisnąć. Wygląda to przezabawnie.

Nie chcesz rozmnażać świnek - to po co Ci parka? Nie mogłeś sobie sprawić świnek tej samej płci? Czy świnki są oddzielone, czy mieszkają razem (w jednej klatce)? Pozostaje Ci kastracja (po 6 miesiącu życia samczyka), jeśli chcesz zachować obie świnki.

chelsea78
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: chelsea78 » 13 października 2012, 14:41

aha czyli to prawdopodobnie zabawa? no to spoko, temat do zamknięcia, ELO

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 13 października 2012, 15:35

No jeśli świnki przesadnie się nie drapią, nie mają żadnych ranek, łupieżu, itp., to raczej nie dokuczają im pasożyty. Odpowiedz mi jeszcze na to:
nugatka pisze:Nie chcesz rozmnażać świnek - to po co Ci parka? Nie mogłeś sobie sprawić świnek tej samej płci? Czy świnki są oddzielone, czy mieszkają razem (w jednej klatce)? Pozostaje Ci kastracja (po 6 miesiącu życia samczyka), jeśli chcesz zachować obie świnki.

Awatar użytkownika
Laurka
Użytkownik
Świnki morskie: Burrito
Kontaktowanie:

Postautor: Laurka » 17 października 2012, 17:52

Kurczę, chłopak poprosił o radę, a wszyscy od razu na niego tak naskakują ...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca