Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

W jaki sposób odchudzić świnkę morską?

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Gr0m
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: W jaki sposób odchudzić świnkę morską?

Postautor: Gr0m » 25 października 2012, 11:16

Ja często zajmuję się świnką Chrześniaka (też jest samotna, ma małą klatkę, tak małą, że robi krok i już przechodzi z jednego końca na drugi :( i też ma nadwagę i się nie rusza :( ) , staram się wtedy ją nakłonić do chodzenia za jedzeniem, biorę kawałek jakiegoś warzywka, daje jej pod nos, a jak chce jeść to powoli odsuwam albo daję rękę do góry i świnka przez jakiś czas walczy, aż jej się nie znudzi ^^ Żadne nawoływanie jej i robienie toru przeszkód jej nie interesuje, jak ją kładę na dywan, to siedzi jak Hrabia i ani myśli się ruszyć ^^

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 25 października 2012, 12:42

Gr0m pisze:Ja często zajmuję się świnką Chrześniaka (też jest samotna, ma małą klatkę, tak małą, że robi krok i już przechodzi z jednego końca na drugi :( i też ma nadwagę i się nie rusza :( ) , staram się wtedy ją nakłonić do chodzenia za jedzeniem, biorę kawałek jakiegoś warzywka, daje jej pod nos, a jak chce jeść to powoli odsuwam albo daję rękę do góry i świnka przez jakiś czas walczy, aż jej się nie znudzi ^^ Żadne nawoływanie jej i robienie toru przeszkód jej nie interesuje, jak ją kładę na dywan, to siedzi jak Hrabia i ani myśli się ruszyć ^^

współczuję tej śwince, jeśli nikt jej nie wypuszcza mieszka sama to niech chociaż ma godne warunki czyli duuuuuuuuuużą klatkę w której może sobie sama pobiegać !!!

filipfill
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: filipfill » 25 października 2012, 18:29

Moje wszystkie prośki mają metrowe klatki , ale np.: Steward jest towarzyski bardzo , podchodzi do prętów, kwiczy głośno o jedzenie :) wita się, ale jak się rozłoży i zaśnie (bardzo słodko ^_^) to koniec . Biega gdy ma kolegów koło siebie, bo sam to nie chce ;) . Inne moje świniaki mają kolegów no i przyznam że są bardziej radosne :)