Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

MOJA SŁODKA MIKUSIA!!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: MOJA SŁODKA MIKUSIA!!

Postautor: Konto usunięte » 27 października 2012, 17:50

yoursdreamss no ja staram się jak mogę aby się pogodziły maja olbrzymią klatke z wybiegiem itp biegaja sobie też po pokoju kiedy chcą już 3 tyg je pzryzwyczajam ale myślę sobie tak że może jak młodsza podrośnie to starsza nie bedzie tak na nia naskakiwać ale jak świnka lubi byc sama i jest aspołeczna to jej nie przekonasz :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 27 października 2012, 18:31

Witaj.:)
Poczytaj trochę więcej o świnkach, są to zwierzęta stadne i potrzebują towarzystwa swego gatunku, ale tej samej płci. Jeśli dobrze połączysz świnki, powinno być okej. Zamiast kupować, zdecyduj się na adopcję. http://swinkimorskie.eu/ Możesz w ten sposób znaleźć tam świnkę spokojną i uległą, więc problemów z łączeniem może wcale nie być, SPŚM się na tym zna. Adoptując - również pomagasz prosiakom znaleźć nowy, kochający dom.:)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 października 2012, 18:36

Kohtalo tak tylko jeśli świnka jest od początku sama a jest tak 4 lata to nie zawsze udaje się je połączyć :) ja mam dużo młodsze świnki i okazało się że nie moga być razem bo się gryzą więc to wszystko zależy od danego egzemplarza :)

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 27 października 2012, 18:55

Właśnie, to zależy od świnki, od jej charakteru a nie od wieku. Dlatego też napisałam, że yoursdreamss może znaleźć świnke spokojną i uległą, aby łączenie przebiegło spokojnie. Wiekiem nie należy kierować, bo ja kiedyś przygarnęłam do samca około 5-letniego sama dwumiesięcznego i oba panownie świetnie się dogadywali.:)

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Świnki morskie: mikusia
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 27 października 2012, 18:58

Kohtalo pisze:Witaj.:)
Poczytaj trochę więcej o świnkach, są to zwierzęta stadne i potrzebują towarzystwa swego gatunku, ale tej samej płci. Jeśli dobrze połączysz świnki, powinno być okej. Zamiast kupować, zdecyduj się na adopcję. http://swinkimorskie.eu/ Możesz w ten sposób znaleźć tam świnkę spokojną i uległą, więc problemów z łączeniem może wcale nie być, SPŚM się na tym zna. Adoptując - również pomagasz prosiakom znaleźć nowy, kochający dom.:)

no tak zgadzam sie że świnki z adopcji mogą być uległe itp. gotowe na zapoznanie nowej świnki, ale nie koniecznie moja może chcieć poznać nową, a z racji tego że muszę najpierw przekonać mame na druga swinke a co dopiero na dwie osobne klatki. Chcąć uszczęśliwić świnkę moge jej tylko zaszkodzić, albo i nawet mogę stracić jej zaufanie, a tego nie chciałabym..

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 października 2012, 19:02

A czy świnka tęskni za towarzystwem czy jest smutna?? Jeśli jest wesoła bawi się itp to nie mieszaj jej w głowie bo jak coś nie wyjdzie będziesz miała problem i gadanie mamy :)

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 27 października 2012, 19:09

powiem Ci, że cieszy sie za każdym razem jak ją wypuszcze z klatki, biega lata i nawet juz do rurek wchodzi :)) pomysł na drugą swinke wyszedl bardziej odemnie niżeli od zachowania Mikusi, bo chciałabym aby takie dwa szkraby lataly razem przytulały sie do siebie itp:)) ale teraz jak cos liznełam z tego tematu to większosc osób ma problem z łaczeniem świnek, i tutaj też pojawiają się obawy mojej mamuski :P

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 października 2012, 19:13

No to musisz wszystko przemyśleć na spokojnie :)

Awatar użytkownika
yoursdreamss
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: yoursdreamss » 27 października 2012, 19:15

eMi pisze:No to musisz wszystko przemyśleć na spokojnie :)

wiem, wiem. NArazie to wymyślam jej coraz to nowsze przedmioty :) ostatnio cały dzień siedziałam z moim chłopakiem i konstruowaliśmy mostek z galęzi. Porobie zdjęcia i pokaże wam :)) :) :) :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 27 października 2012, 19:15

czekam na fotki :blush:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”