Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Sklątka mówi: Witam! :3

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Sklątka mówi: Witam! :3

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 17:45

No Moje świnki tez biegaja luzem po domu jak psy wszystkie kable są pozabezpieczane ale nawet ich nie interesują głupoty :) Jak sklątka sie oswoi to możesz pomyśleć nad towarzystwem raźniej jej będzie :)

Awatar użytkownika

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 17:56

Witaj ;)
Toć to sześćdziesiątka, za mała. Chyba, że wybieg będzie dwudziestocztero godzinny, albo kupisz kojec dla prosiaka :) Świnka to najprawdopodobniej kundel. Nie wsypuj żwirku na całą kuwetę, stosuj trociny lub matę łazienkową, dry bet czy co tam chcesz. Żwirek jest za twardy i świnka porani się w łapki ;) A co do kram i żywienia, to poszukaj na forum.

Awatar użytkownika
Caandile
Użytkownik
Świnki morskie: Sklątka.
Kontaktowanie:

Postautor: Caandile » 1 listopada 2012, 18:00

Ona nie ma żwirku. To coś wygląda jak piasek, podobono coś dla kota z lidla. Póżniej jest granulat jasny PINI i sianko.
Zmierzyłam klatkę. Ma 60 cm. ;)
Klatki nie planuje zamykać, a mój chłopak ma jutro jechać po jakieś listwy na kable :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 18:04

Chyba PINIO :lol:
Jak wybiegi będą częste i długie, to nie ma problemu :D Siano nie nadaje się na podłoże, bo świnia osika, potem się nażre i będzie kiepsko. To niezdrowe, zresztą to chyba wiadome...Przydałby się jakiś paśnik, sianokulka czy coś :) Nie przejmuj się tym, że świnka nie chce wyjść. Musi się oswoić z nowym otoczeniem, nowymi ludźmi, nowym mieszkaniem :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 18:05

Caandile nie stosuj takich z Lidla rzeczy dla kota bo świnka może mieć na to uczulenie !! najlepiej trociny i matę łazienkową ja z maty zrezygnowałam bo mój prosiak ją zjadał i zachorował ale ona jest wyjątkowym szaleńcem bo świnki innych urzytkowników tak nie robią :)

Awatar użytkownika
Caandile
Użytkownik
Świnki morskie: Sklątka.
Kontaktowanie:

Postautor: Caandile » 1 listopada 2012, 18:07

Jutro wybiorę się do sklepu żeby wszystko zakupić. :)
Właśnie zadzwonił telefon i wydała z siebie taki śmieszny dźwięk, ni to mruczenie, ni to nadawanie morsem :D :D
To co ona teraz ma to podała mi poprzednia właścicielka. Ponoć sprawdza się od niemal pół roku.
W takim wypadku lepiej zmienić czy zostawić?

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 18:11

Ja bym zmieniła na jakieś pewne trocinki, bo to takie nijakie jest.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 1 listopada 2012, 18:13

Trociny sianko do paśnika micha z karma warzywko albo owoc , poidełko i świnka będzie zadowolona :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca