Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Powitanie !!!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Powitanie !!!

Postautor: Konto usunięte » 12 listopada 2012, 19:04

Wiesz co jesteś żałosna w tym momencie,bo myślisz,że jak masz świnki to jesteś super i wgl.? No wybacz,ale tutaj się mylisz mówiąc prawie wszystkim jak i co mają dawać swoim świnkom. Nie miałaś nigdy młodych zwierząt u siebie od urodzenia ( tyczy się to komentarza na fbl o moich świniach ) więc po się odzywasz.? Prawda cię zabolała.? To,że masz te 14-15 lat nie znaczy,że masz mówić kto i jak ma się opiekować swoim zwierzęciem.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Kohtalo
Użytkownik
Świnki morskie: Luna i Orion
Kontaktowanie:

Postautor: Kohtalo » 12 listopada 2012, 20:44

Świnka_Rozetka pisze:Wiesz co jesteś żałosna w tym momencie,bo myślisz,że jak masz świnki to jesteś super i wgl.?

Co masz teraz na myśli? Każdy prawie na forum ma świnkę/świnki. Równie dobrze ktoś może powiedzieć, że jak masz świnki, to Ty sama się wymądrzasz. Dimii Ci tylko uwagę zwróciła, nic więcej. Nie powiedziała, co kto ma dawać świnkom, tylko żebyś nie polecała Cavii Cripsy, gdyż zawiera dużo ziaren i ma tylko 13% włókna. Dla porównania Cavia Complete 20%, Care+ 22%. Wiadomo, że CC jest karmą lepszą od Vitapolu czy innych tego typu, jednak jest to najgorsza z VL i lepiej jest dołożyć kilka złotych i kupić np. CN.
Nie wnikam w Waszą kłótnie na fb(jeśli taka była) czy coś, lecz uważam, że Świnko_Rozetko powinnaś przyhamować. Dimii wcale na Ciebie nie naskoczyła (ja też wcale tego nie próbuję ani nie chce robić), a Ty od razu ją wyzywasz, twierdzisz, że ma się nie odzywać, bo nie wie, jak się zajmować świnkami. No bez przesady. Poza tym po to jest forum - by wymienić swoje opinie, które każdy powinien szanować. Fakt można się posprzeczać, udowadniać swoje racje/poglądy, ale nie żeby wyzywać kogoś od żałosnych i twierdzić, że się wymądrza. No kurcze.
Również przepraszam za spam.

Świnka Morska Love, witaj na forum. Romeo jest uroczym świnkiem.:) Może napiszesz coś więcej o sobie?

Awatar użytkownika
ulcia87
Użytkownik
Świnki morskie: Chrumcio :)
Kontaktowanie:

Postautor: ulcia87 » 12 listopada 2012, 21:47

Ślicznego masz świniaka i to imię Romeo :D

Świnka Morska Love
Użytkownik
Świnki morskie: Romeo
Kontaktowanie:

Postautor: Świnka Morska Love » 13 listopada 2012, 14:36

Dziękuję wszystkim!
No ale nie kłóćmy się o takie rzeczy.
To forum powstało by sobie pomagać i wymieniać swoje zdanie.
....ale do rzeczy :)
widzę że naprawdę Vitapol nie jest odpowiednia karmą,więc kupiłam
Vitakraft ... myślę że ta karma może być lepsza bo zawiera witaminę C,od niej podobno (tak pisze na opakowaniu)
robi się lśniąca sierść oraz zdrowe błyszczące ząbki :D
Kupiłam też suszone owoce dla gryzoni firmy .... (NIESTETY) Vitapol ....moja mama wybierała,więc nic na to nie poradzę.

Ps. DZIĘKUJĘ za tyle ciepłych słów. :D
oraz,czy polecacie karmę Vitakraft ???

Och Mój Romeoo :3

Awatar użytkownika
adka0911
Użytkownik
Świnki morskie: ♥ Czarek ♥
Kontaktowanie:

Postautor: adka0911 » 13 listopada 2012, 14:45

Świnka Morska Love pisze:oraz,czy polecacie karmę Vitakraft ???

Więc tak, Vitakraft nie jest złą karmą. Zależy też jaki rodziaj kupiłaś. Vitakraft z seri Emotion jest nawet fajna. Miałam, świnka jadła ale cena trochę przesadzona. Na przyszłość możesz kupić coś z VL np. CN, CC albo Beaphar Care +(tej nie miałam więc nie wiem, ale dużo osób ją stosuje). :)

Świnka Morska Love
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Świnka Morska Love » 13 listopada 2012, 14:56

Tak,to jest Vitakraft Emtion Functional Beauty.
co do ceny to masz rację,małe opakowanie kosztuje 29.90
Mama mówi że tak drogiej karmy już nie kupi,ale mogę co jakiś czas z moich oszczędności ( 50 zł miesięcznie)
mogę fundnąć .... zrobię wszystko by mój Romeo był zdrowy i szczęśliwy.

Pozdrawiam.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 13 listopada 2012, 17:24

Jeśli chcesz oszczędzić, to polecamy VL :) Oczywiście nie wszystkie rodzaje są dobre, poczytaj trochę a się dowiesz. VL to jedna z bardzo dobrych firm, oferująca karmy w dość niskiej cenie :)

Świnka Morska Love
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Świnka Morska Love » 13 listopada 2012, 17:55

Dzięki...
niby post o tytule : Powitanie,a rozmawiamy o karmie ... xD
Dziękuję za odpowiedzi !!!

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 13 listopada 2012, 18:00

Jeśli chcesz taniej niż Vitakraft to polecam Versele Laga a co do rodzaju to często chcemy jak najlepiej i kupujemy te najdroższe a potem się okazuje że świniak tego nie tyka i mamy całą karmę na straty więc na początek kupuj w małych opakowaniach i zobacz co najbardziej mu smakuje :)

Świnka Morska Love
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Świnka Morska Love » 13 listopada 2012, 18:21

Masz rację :)
no i miło Was wszystkich poznać !!!

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”