Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Jak Namówić Rodziców Na Drugą Swinke ????

Miejsce na tematy związane ze świnkami, ale niepasujące do powyższych forów.
Kocixu

Re: Jak Namówić Rodziców Na Drugą Swinke ????

Postautor: Kocixu » 17 listopada 2012, 17:35

Sama mialam taki problem. Ale oczywiscie ja chce swinke tej samej plci. Na poczatku mama sie nie zgadzala, ale potem zrobila mi taki plan dnia typu "nie zostawiac wacikow na umywalce" oraz "sprzatac po sobie pizame" . Plan zamieszczony jest na lodowce. Powiedziala, ze jesli bede sie go trzymac do urodzin to dostane na urodziny swinke. Urodziny mam 4 grudnia, a swinke mam jak w banku. :D

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 17 listopada 2012, 19:07

Super,Koc (mogę tak do ciebie mówić?) ! :D Sama przeszłam przez namawianie rodziców na drugiego wieprza, i też udało mi się ich namówić. Super, jak dostaniesz na urodziny świnkę to koniecznie wstaw zdjęcia~

Obrazek

Kocixu

Postautor: Kocixu » 19 listopada 2012, 18:04

Tak możesz tak na mnie mówić jeśli Ci tak wygodnie :lol: I oczywiście, że wstawię zdjęcia :rotfl:

Awatar użytkownika
raeylan
Użytkownik
Świnki morskie: Arya Luna Ginevra oraz Sansa Hermiona Nimfadora ♥ || Roczny york Emi oraz Sara - pekińczyk w wieku 7-lat, dwa kochane psiaczki ♥ || Effie - króliczek, baran francuski
Kontaktowanie:

Postautor: raeylan » 21 listopada 2012, 15:18

Kocixu, od dzisiaj zwę cię KOCYK :lol: I taka złota rada dla namawiających - nie bądźcie zbyt natarczywi, rodzice tego nie lubią. Powoli, a do celu. I pamiętajcie o dokładnym sprawdzeniu płci, szczególnie drugiej świnki - nie potrzebujemy więcej maluchów, już dość świnek czeka na adopcję ;)

Obrazek

Santa Claus

Postautor: Santa Claus » 22 listopada 2012, 17:43

Adoptujesz świnkę, czy kupujesz? :3

Kocixu

Postautor: Kocixu » 22 listopada 2012, 18:56

Jeśli to pytanie do mnie to kupuję, ale w zaufanym zoologu u znajomego mojej przyjaciółki :)

Awatar użytkownika
Tropicana
Użytkownik
Świnki morskie: Harpun
Kontaktowanie:

Postautor: Tropicana » 22 listopada 2012, 22:27

Ja namawiałam przez rok na drugiego prośka,aż w końcu się udało.A nasza Julka chyba opuściła forum,gdyż wszyscy jesteśmy przeciwko pseudo hodowli.Inteligencja pierwszego stopnia.

Kocixu

Postautor: Kocixu » 23 listopada 2012, 16:07

Moi rodzice stwierdzili, że jak mu kupimy kolegę to już nie będzie chciał być brany na ręce i wgl., bo będzie miał zajęcie :confused:
A ja im próbowałam wytłumaczyć, że on się bardzo nudzi sam i jak będzie miał towarzystwo to będzie szczęśliwy i będzie się mniej bał. Noi się zgodzili ale żebym później nie płakała :wacko:

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 3 stycznia 2013, 21:04

Odkurzam ;) Chcę namówic rodziców na drugiego wieprzka , jestem w 1/10 drogi :tooth: Może da się właśnie zrobić tak jak mama Kocixu i bede miała plan wywieszony na lodówce czego mam przestrzegac a wtedy (oczywiście wraz z nowa ,większa klatka ) dostanę wieprzyka na urodziny które mam w kwietniu :) Moja świnka to na pewno facecik ( ma to co powinien miec ) a nad druga świnką myslałam z hodowli , oczywiście tej samej plci ;)

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ogólnie”