Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Planujemy prosiaki - pomocy!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
lubiegrejpfruty
Użytkownik
Kontaktowanie:

Planujemy prosiaki - pomocy!

Postautor: lubiegrejpfruty » 10 stycznia 2013, 12:28

Witam wszystkich!
Świń jeszcze nie mogę przedstawić, bo ich nie mam, ale postaram się to szybko nadrobić :) Rzeczy, które mogą Was zainteresować: samica z rodziną, z Wrocławia, muzykę lubię bardzo różną, książki też, stare meble i inne przedmioty użytkowe, którym chętnie przywracam życie. Podróżnik-teoretyk ;) Doświadczenie ze zwierzętami - miałam lub mieliśmy wspólnie z mężem: chomiki (2), szczury (2), koszatniczki (3), pająki (krajowe i zagraniczne, obecnie zostały 2), karaczany, szarańcze, pasikoniki i koniki polne, chrząszcze, ślimaki, motyle... Teraz mamy dzieci ;) Tyle tytułem przywitania.
Do rzeczy: marzy mi się stadko prosiaków, ale ze świniami doświadczeń nie mam, a z miejscem bywa różnie, więc podniosę sprawę w temacie "Która klatka najlepsza dla ilu świnek?" Pomożecie?

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Furia
Użytkownik
Świnki morskie: Nolducha i Fragola

Re: Planujemy prosiaki - pomocy!

Postautor: Furia » 10 stycznia 2013, 14:04

Dla jednej 80cm dla 2 świnek 100 klatka z głęboka kuwetą :) im większa klatka tym większy świnie będą miały apartament do biegania prócz wybiegu za klatką :)

Awatar użytkownika
Beatkaaa
Użytkownik
Świnki morskie: Bezik, Nana, Ptyś :)
Kontaktowanie:

Postautor: Beatkaaa » 10 stycznia 2013, 20:04

Dla trzech świnek podobno 120, ale ja kupuję swojemu jednemu prosiakowi właśnie taką. W końcu... Każdy woli więcej przestrzeni... Niż mniej. ;)
Jak już będziesz mieć, świnkę, świnka i świniaczki później to koniecznie pochwal się zdjęciami :)

lubiegrejpfruty
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: lubiegrejpfruty » 11 stycznia 2013, 12:16

Dzięki, o szczegółach mojego problemu "mieszkaniowego" jest tutaj http://forum.cavia.pl/viewtopic.php?f=79&t=4650&start=795
Forumowiczka ze mnie żadna, ale zdjęciami pochwalę się na pewno :D . Na razie czekam na książkę Mettlera, potem razem z dzieciakami będziemy urządzać mieszkanie świniom i dopiero jak wszystko będzie gotowe adoptujemy jakieś prosiaczki, więc proszę o cierpliwość :)

Wróć do „Powitania”