Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Czy mogę podać?/Czy świnki mogą jeść? [temat zbiorczy]

Postautor: Fafka123 » 26 stycznia 2013, 13:26

Patrycja, obydwie firmy są dobre ;) Oczywiście jak każde inne mają swoje lepsze i gorsze linie . To nie jest temat żeby o tym pisać. Lepiej żeby modzi przenieśli kilka ostatnich postów do innego działu

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Świnki morskie: Mika, Fela, Franek (niestety oddany), Toffi [*]
Kontaktowanie:

Re: Twoja karma [Wątek zbiorczy o karmach]

Postautor: surowka » 30 stycznia 2013, 18:24

Czy moglibyście polecić dobrą karmę dla mojej świnki morskiej? Ma ona niecałe 3 miesiące i waży niecałe 400g. Na początek kupiłam jej tą karmę: http://www.vitakraftpolska.pl/katalog-p ... MENU-VITAL jednak ma ona dużo zbóż, a poza tym świnka sobie przebiera.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 30 stycznia 2013, 21:45

Versele Laga z tej firmy szukaj karm są bardzo dobre,możesz zamówić sobie w sklepie internetowym ja kupuję na animalia.pl

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 30 stycznia 2013, 22:20

Przeglądałam już produkty tej firmy, ale dalej waham się między Cavia Complete, a Cavia Nature. Boję się że z Nature mała będzie wybierać, a Complete w ogóle nie ruszy, bo to sam granulat. A może Cavia Crispy Muesli? Może ktoś próbował tych karm i coś doradzi?

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 30 stycznia 2013, 22:36

Ja uzupełniałam Cavie Naturę, Cavią Crispy Muesli i u mnie ta druga się nie sprawdziła... bardzo dużo resztek z niej zostało... świniak strasznie przebierał... Cavię Naturę stosuję teraz i dorzucam jakieś ziółka i siniak wcina ładnie :) zostawia tylko takie pałeczki ale ogólnie karma jest ładnie zjedzona...:) Musisz po prostu spróbować co twój świniak by lubił... Posprawdzać różne karmy :)

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Awatar użytkownika
szekeresberes
Użytkownik
Świnki morskie: Klusek
Kontaktowanie:

Postautor: szekeresberes » 30 stycznia 2013, 22:56

surowka pisze:Czy moglibyście polecić dobrą karmę dla mojej świnki morskiej? Ma ona niecałe 3 miesiące i waży niecałe 400g. Na początek kupiłam jej tą karmę: http://www.vitakraftpolska.pl/katalog-p ... MENU-VITAL jednak ma ona dużo zbóż, a poza tym świnka sobie przebiera.

Ja również mam 3-miesięcznego prosiaczka, wcześniej raz kupiłam tą karmę http://www.vitakraftpolska.pl/images/sobipro/entries/821/img_img_11274.jpg, ale zauważyłam, że Klusek wyjadał z niej tylko jedne kuleczki :look: Tak się złożyło, że Vitakraft posiada inną karmę, która składa się tylko z tych kuleczek i teraz kupuję tylko ją http://www.vitakraftpolska.pl/images/sobipro/entries/637/img_img_14927.JPG

ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 31 stycznia 2013, 9:16

surowka pisze:Przeglądałam już produkty tej firmy, ale dalej waham się między Cavia Complete, a Cavia Nature. Boję się że z Nature mała będzie wybierać, a Complete w ogóle nie ruszy, bo to sam granulat. A może Cavia Crispy Muesli? Może ktoś próbował tych karm i coś doradzi?

Tak ja mam akurat wszystkie trzy które wymieniłaś, na początek polecam Cavia Nature i Crispy Muesli bo faktycznie jest tam dużo różnego typu granulatu i suszonych owoców,troszkę ziółek, lucerna .Tak jak pisałaś Cavia Complete nie zawsze świnkom smakuje gdyż to tylko sam granulat a w tych dwóch pozostałych masz fajne mieszanki które z pewnością przypadną do gustu twojej śwince,jak chcesz to po południu zrobię zdjęcia dwóch karm i sobie zobaczysz jak wyglądają ;)

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 31 stycznia 2013, 10:13

CC to nie jest taki typowy granulat, moim smakuje.
Cripsy musli może i różnorodna, ale składowo najsłabsza (zdrowotnie), nie jest to właściwie nawet kama a dodatek do karmy. Nic nie stoi na przeszkodzie aby mieszać te karmy ;).

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 31 stycznia 2013, 19:05

Tak Crispy muesli to taki smakołyk raczej niż podstawowa karma moim mieszam z Cavia Nature.

Awatar użytkownika
surowka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: surowka » 31 stycznia 2013, 19:11

Patrycja byłabym mega wdzięczna jakbyś mogła zrobić zdjęcia i wrzucić :) Poza tym poczytałam dużo wcześniejszych postów i chyba skuszę się na Cavia Nature. Jeśli jej posmakuje to może od czasu do czasu dokupię jej Musli, jako smakołyk.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca