Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Miot

Forum poświęcone ustalaniu płci, ciąży i opiece nad młodymi świnkami morskimi.
Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Re: Miot

Postautor: Lucky » 2 lutego 2013, 20:17

Słyszałam, że w Polsce nie ma hodowli rozetek. :|

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 2 lutego 2013, 20:23

Boże, dziewczyno czy ty się słyszysz ? Jeżeli jesteś zarejestrowanym hodowcą podaj nazwę hodowli? Tutaj nikogo nie oszukasz. Gdybyś była hodowcą nie zadawałabyś takiego pytania, zrobiłabyś to na co jako "hodowca" masz uprawnienia. Powtarzam- jesteś egoistką i pseudo hodowczynią.Po pierwsze w zarejestrowanych hodowlach nie ma rasy "rozetka", powielasz geny co będzie prowadzić do poważnych chorób genetycznych, pomyślałaś o tym?
Po drugie, pozwolę zacytować "odrazu do sklepu" co z tego że nie od razu skoro i tak tam trafiają. Przestań kłamać, wszyscy tu wiemy że nie jesteś hodowcą.
Lucky - bo nie ma, ona kłamie ;) Rozmnaża zwykłe, sklepowe rozetki.
PS. tu się nie zwraca uwagi na liczbę postów tylko na ich przesył więc bezsensownie ich sobie nie nabijaj.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
nugatka
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: nugatka » 2 lutego 2013, 20:27

Dokładnie! W Polsce nie ma hodowli rasowych rozetek! Jaką ma nazwę Twoja hodowla i do jakiego klubu należy?

Awatar użytkownika
Talia
Hodowca
Świnki morskie: Grappa, Anastazja, Princeska, Duchessa, Falbala
Kontaktowanie:

Postautor: Talia » 2 lutego 2013, 20:46

JUTI22 pisze:Ja chce je rozmnozyć i nie sprzedać, tylko zostawić i nie ponownie mnożyć ... chce tylko se je zostawić...
Jestem zarejestrowanym hodowcą, jak coś i wiem coś na temat świnek morskich bo hoduje , je już od kilku lat... Rozetki jak i długowłose ...
Samica tylko 2 razy rodziła i był to jakiś rok temu więc miała długa przerwę. Nie jestem egoistką , wiem co robię i nie rozmnażam na siłę zwierzaków ... I nie wszystkie oddaje odrazu do sklepu -.-

Jeśli po kilku latach hodowli masz taką wiedzę jaką tu reprezentujesz, to szczerze współczuje Twoim świnkom!

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 2 lutego 2013, 20:53

Dziewczyno ... zastanow sie co gadasz ... Widzialas ile proskow szuka domu na spsm ? Wiesz skad ond tam sa ? Wlasnie od takich ludzi jak ty . Zastanow sie nad tym co robisz , bardzo cie prosze .

Obrazek

Awatar użytkownika
Tropicana
Użytkownik
Świnki morskie: Harpun
Kontaktowanie:

Postautor: Tropicana » 2 lutego 2013, 20:55

Weźcie to dziecię pod opiekę i nie wypuszczajcie, błagam.

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 2 lutego 2013, 21:18

"Zabijcie to zanim złoży jaja " XD Nie no, to było pół żartem, pół serio - nikt Cię tu nie chce zabijać (chociaż czytając to wszystko ja osobiście mam skłonności samobójcze XD ) ale każdy chciałby położyć kres pseudo hodowlom.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Tropicana
Użytkownik
Świnki morskie: Harpun
Kontaktowanie:

Postautor: Tropicana » 2 lutego 2013, 22:13

Pomyśl o tym, ile małych, bezbronnych świnek nie ma domu przez takie pseudohodowle. Wyobrażasz to sobie? Zrozum, zwierzę też chce być kochane!

JUTI22
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: JUTI22 » 4 lutego 2013, 15:46

Tak myślałam, że tak będzie.Po prostu nie wiecie o co mi chodzi.Nie oddaje świnek do sklepu.Tylko dwa razy moja świnka miała młode i oddałam je w dobre ręce - znajomym... do tej pory odwiedzam ich i wiem jak się nimi opiekują...Nie rozmnażam i nie legalnie! Nie mówię,że ma hodowlę swinek morskich tak że kilkadziesiąt ich mam ... jestem zarejestrowana jako hodowca ale nie koniecznie świnek ... również ptaków itp...Zawsze miałam tylko ok. 2 świnek (oddzielnie trzymanych) tak długo dopóki nie zdechły (mniej więcej 5-6 lat) Nie rozmnażałam ich ... Tylko w ostatnich 2 latach 2 razy i młode są u różnych znajomych ... -.-

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 lutego 2013, 16:39

Hmm, no tak. Tylko ciężko jest zaufać komuś kto rozmnaża świnki i mówi, że młode mają dobre domy. Taki...paradoks? Nie jesteś hodowcą świnek ale jesteś hodowcą świnek. Utrzymujesz prosie w dobrych warunkach ale samotne, choć to zwierzęta stadne. No weź tu człowieku rozkmiń o co chodzi...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Ciąża i płeć”