Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Lilly,Aspen i Micra:)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Re: Cinderella i Lilly witają:)

Postautor: Aperea » 8 lutego 2013, 19:05

Teraz to już, zostaw samiczkę choćby z tego względu, że może już być w ciąży :(. Dwa miesiące to niestety długo, szczególnie dla samiczki, która przez cały ten czas siedziała z samcem, jest więc prawdopodobieństwo i to dość spore... Niestety.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 8 lutego 2013, 19:16

Ojej, jakie cudo <3 Te kolorki, włoski, ommm, prześliczna *_*

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 8 lutego 2013, 20:32

Jaki mały pulpecik :) A jak ma na imię??? Śliczna jest... Niezła jesteś że tak z kopa wzięłaś jedną świnkę do domu :naughty: Gratulację nowej domowniczki ;)
Jaka jest reakcja twoich dziewczynek xD Proszę o więcej zdjęć małej i twoich dziewuch :D

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 8 lutego 2013, 20:38

Przy pierwszym zdjęciu myślałam, że to coś a'la sheltie, ale potem...pomieszanie z poplątaniem xD
Tak czy tak, jest śliczna :)

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 8 lutego 2013, 20:56

dimii u mnie w domu dzisiaj jest faktycznie pomieszanie z poplątaniem :shock: boję się aby mała nie była w ciąży Aperea zasugerowała że może tak być :( och nie miała baba problemu to se wzięła świnkę :lol: zabrałam małą z klatki dziewczyn bo cały czas siedzi pod półeczką a Lilka zaczęła ją szczypać i ona bardzo piszczała,wychodziła tylko wtedy jak moje dwa żarłoki pojadły i leżały jak placki.Więc tak wygrzebałam na strychu starą klatkę 60 tkę :naughty: na razie urządziłam tam małej spanko i jedzonko i siedzi sobie spokojnie w pokoju, a królewny chyba ją olały bo zero reakcji ani nawoływania :distrustful: Boję się ją zostawić na noc z nimi a muszę się wystać bo rano o 5 jadę do Gliwic po samochód. Jak myślicie może na razie być osobno aż się przyzwyczai do nas do odgłosów? ona jest bardzo płochliwa,żadna z dziewczyn taka nie była :sad: chyba zostanie u nas bo jeżeli się okaże że jest ciężarna ale nawet nie myślę o tym :( a to zdjęcie malutkiej na razie bez imienia.
Załączniki
2013-02-08 20.37.12.jpg
2013-02-08 20.07.25.jpg

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 8 lutego 2013, 21:01

Może wybierz się do weta, jeśli chcesz mieć pewność? Nic się nie martw, to nie koniec świata :)
Moja Kofi po zapoznaniu z Tośką wolała przebywać z nią, mniej się bała, miała takie swoje świńskie wsparcie.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 8 lutego 2013, 21:06

dimii ale ona jak siedzi teraz sama widzę że jest bardziej odważna chodzi sobie po klatce poszła teraz jeść :) a jak była od popołudnia u dziewczyn to cały czas pod półką była a Lillka diabeł ją szczypie a malutka głośno piszczała aż się bałam żeby jej nic nie zrobiły łobuziary dwie.

Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Postautor: Aperea » 8 lutego 2013, 21:08

Jestem przeciwna podróżom ciężarnych świnek do weta tylko po to by się DOWIEDZIEĆ. To bardzo stresogenna sytuacja, która może powodować toksemię (która prowadzi do śmierci świnki), albo poronienia. Tym bardziej, że świnka JUŻ jest płochliwa. Myślę, że dobrze, że może siedzieć osobno szczególnie dopóki sprawa ewentualnej ciąży nie jest wyjaśniona powinna mieć SPOKÓJ, dobrą karmę, a jeśli będziesz miała poważniejsze podejrzenie ciąży warto dodać niewielkie ilości glukozy do wody, tak by miała stały dostęp do cukrów co jest w przypadku świnek ciężarnych bardzo ważne.

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 8 lutego 2013, 21:21

Aperea też tak myślę ,dam jej spokój co ma być to będzie a wozić ją znowu w nieznane miejsce i nową dawkę stresu żeby przeżyła to tylko na jej niekorzyść by było, myślę że może być na razie sama ,tylko nie wiem ile? może ona być taka rozdrażniona faktycznie ciążą?

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 8 lutego 2013, 21:32

Mała jest bardzo urocza ;) Mam nadzieję, że polubi się z dziewczynkami .

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”