Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Lilly,Aspen i Micra:)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Re: Cinderella i Lilly witają:)

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 14:03

klata 120-tka, mam zamówioną zagrodę widziałam taką na allegro za 299zł tylko musze podać jeszcze dokładnie szerokość ale czekam z tym bo będziemy zmieniać meble u córki w pokoju i wtedy dopiero podam dokładnie wymiar,wstępnie jest zaklepana ;) na ostatniej focie są w starej 80-tce ale to tylko Lilka z malutką tam były trzy dni aby się w końcu dogadały ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Świnki morskie: Biszkopt :)
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 17 lutego 2013, 14:10

Jak ładnie Lilka śpi sobie z "nową czuprynką" ( umknęło mi jak ma na imię twoja nowa dziewucha). A więc już jest zgoda - to super. Gratuluje cierpliwości i wytrzymałości :P

Chciałam się Ciebie Patrycjo spytać przy okazji co ile kąpiesz Twoje świnkowe córy? Tak dla rozpoznania chciałabym wiedzieć bo Biszkopt był jak na razie raz a przy jego zdolnościach w brudzeniu się zdałoby się go kapać non stop ale tak nie wolno - i nie wiem co tu robić - bo brudzi się niemiłosiernie :P

Elvis i Elza na zawsze w moim sercu...[*]

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 14:13

Madlen napisz jak się brudzi co uważasz za ubrudzenie czy od jedzenia czy jest zasikany?

Awatar użytkownika
Damian_1
Użytkownik
Świnki morskie: Bamako
Kontaktowanie:

Postautor: Damian_1 » 17 lutego 2013, 14:37

Świnki zwykle same się myją, mój Bamako chociaż długo włosy kąpie go rzadko około raz na miesiąc jak się bardzo czymś wybrudzi albo przy obcinaniu włosów.

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 17 lutego 2013, 16:19

I zasikane ma włosy przy tyłku i pyszczek od marchewki czy buraczka brudny pyszczek czasem sam sobie zmyje a czasem mu przemyje szmatką zwilżoną ale najgorszy ma kuper... staram się żeby nie siedział w miejscu gdzie sika ale jego nie przegadasz... :wacko:

damianek333 widzisz Bamako ma ciemny kolor sierści i nie widać tak na nim że jest brudny...

Zwykle się czyści sam... ale te siuśki mnie doprowadzają do szału.

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 16:50

no tak masz rację świnki z jasnym włosem faktycznie wyglądają czasami jak brudaski na ciemnych włoskach nic nie widać, a może podłoże masz cienkie że szybko ci przemaka? ja mam grubą warstwę pinia i na to matę kiedyś dawałam jeszcze pod żwirek podkład seni i powiem ci że przy trójce sprzątam całość co 8-9 dni ;) więc nie jest tak źle.A wiadomo im większa klatka tym dłużej jest sucho i w miarę czysto.
A to fotki zrobione przed chwilą,pańcia ma relaksik z kawką a mała się aklimatyzuje do nas :)
Załączniki
2013-02-17 16.03.30.jpg
całkiem nieźle idzie mi to oswajanie:)
2013-02-17 15.45.41.jpg
2013-02-17 15.40.05.jpg

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 17 lutego 2013, 17:09

Wcześniej był na wybiegu cały dzień miał tam duży kocyk i parę poduszek a tak to goła podłoga upatrzył sobie kąt do sikania bez kocyka i przez to się tak brudził :) Teraz jest w klatce większość czasu bo wreszcie odzyskałam pieniądze za klatkę którą zamówiłam i mi nie przyszła ( po 2 miesiącach :evil: ) :) Mam trociny takie grube wiórki żeby nie pyliły - bardzo ładnie chłoną ale mam zamiar zakupić żwirek bo mi się skończyły już. Na trot kładę matę łazienkową ;) no ale sprzątać trzeba co tydzień bez wyjątku dnia później bo zaczyna strasznie śmierdzieć powyżej tygodnia...

Nadałaś już dzidzi imię? jest śliczna i ta czuprynka na czubku głowy - cudna :) Wymiziaj wszystkie dziewczyny :]

Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 17:51

Madlen kup sobie raz pinio zobaczysz nie pożałujesz trety nie chłoną tak dobrze moczu jak żwir ja naprawdę zmieniam co 8 dni i dziewczyny są suche pachnące co do dzidzi- niema jeszcze imienia hmm cały czas myślę nad tym jak ją ochrzczę to dam wam znać xD

Awatar użytkownika
Madlen
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Madlen » 17 lutego 2013, 18:31

Spróbuję oczywiście czekałam tylko az się skończy trot :) - dzięki za porady :)

Czekamy z niecierpliwością :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 lutego 2013, 19:43

A ja mam pomysł co do imienia ... może tak Sindi ? xD Jest Cindi,Lili - oba te imiona mają po dwa "i" więc Sindi mi tak jakoś pasuje ;) Ale to musisz sama zdecydować.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”