Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Awatar użytkownika
Aperea
Hodowca
Świnki morskie: Hodowla Rasowych Świnek Morskich - APEREA
Kontaktowanie:

Re: Klatki naszych swinek-galerie

Postautor: Aperea » 12 lutego 2013, 20:06

Choćbyś była ze świnką 24h w dobie to nie zastąpisz świniaka ;), człowiek który ma psa również ma doskonałego kompana, ale nie mówią jednym językiem, więc szuka towarzystwa tego samego gatunku ;).
Porozglądaj się po hodowlach i adopcjach (nie tylko ze swojego miasta, transport to najmniejszy problem;)).

Awatar użytkownika

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 17 lutego 2013, 22:17

a ja mam takie pytanie, bo dostalam klatke od kumpeli tej co mam miec swinke (tansza bo byla uzywana, w zologiku niby mowil ze nadaje sie dla szynszyl i swinek) Chodzi o to ze klatka jest piętrowa, od innej kumpeli slyszalam ze swinka bedzie sie meczyla w tej klatce i niewiem co mam robic, bo narazie niemam zbytnio kasy a za ok. 2 tygodnie mam dostac swinke, ale chyba nic by jej w niej nie bylo, kumpela miala w niej te dwie swoje swinki przez poltora roku i nic im sie nie stalo, a nawet lubialy na gorze spac, mialy tez wiecej ruchu bo druga miska z jedzeniem byla przymocowana na gorze ;p) Minusem jest to ze jest male otwarcie klatki i jak swinka mi urosnie to bedzie problem wyjęciem jej, chyba ze po prostu puki niemam tyle kasy to posiedzi ona w tej pietrowej a jak uzbieram to kupie taka normalna, duuza :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 17 lutego 2013, 23:24

Jak masz trzymać w takiej klatce która według mnie jest zła dla świnek jeśli to szynszylówka to radzę kup sobie w tesco niski pojemnik plastykowy taka niby skrzynka ale szeroka ma dużo miejsca jest rozmiarów katki 80 tki dasz za to około 20-40zł i na tym czas będziesz miała super a świnka dużo miejsca na jednej płaszczyźnie.Taka skrzynka jest prosta w czyszczeniu i myciu jest dość wysoka że prosiak nie wyskoczy i też można ją fajnie urządzić pomyśl a później jak pozwolą ci finanse kup klatkę typową dla świnki.

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 17 lutego 2013, 23:46

http://img571.imageshack.us/img571/6885/dscn5674v.jpg - klatka wygląda tak, wydaje sie mala ale jej wymiary to: wysokosc klatki: 58cm
dlugosc 55
szerokosc 34

no i minus taki ze ma male wyjscie..

Chyba ze po prostu drabinke podniesc do gory by nie wchodzila i se nic nie zrobila puki nie mam kasy na nową duza klatke dla swinki

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 3457_n.jpg - a tu swinka kolezanki w tej klatce

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 18 lutego 2013, 10:45

To są klatki dla chomików -.- Bardzo mała.

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 18 lutego 2013, 11:50

niby na zywo sie mala nie wydaje, puki swinka bedzie mala to troche w niej ja potrzymam a jak uzbieram 100 to kupie taka normalna duza, bez pieterek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Asia909
Użytkownik
Świnki morskie: Tośka <33333
Neska <33333
Ś.P. Kubuś <333333 na zawsze w naszej pamięci!
Kontaktowanie:

Postautor: Asia909 » 18 lutego 2013, 13:52

http://allegro.pl/super-klatka-dla-krol ... 27212.html
Tu masz fajną dla 2 świnek, tania i jakieś gratisy są. Ja ją kupuję ;)

Zależy Ci na losie świnek morskich?
Planujesz mieć nowego podopiecznego?
Nie kupuj! Adoptuj!
ADOPCJE http://swinkimorskie.eu/adopcje.php
Jesteś zainteresowany adopcją? Pisz do mnie na PW lub na e-mail: [email protected]

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 18 lutego 2013, 14:51

o dzięki :) bede mieć kase to rowniez zamowie, a puki co to swinka jest wielkosci chomika (ma 3 tygodnie, z resztan jeszcze u kolezanki jest bo mleko pije wiec nie oddzielają od mamy) )wiec z miesiac jakby tam byla to nic jej nie bedzie :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tropicana
Użytkownik
Świnki morskie: Harpun
Kontaktowanie:

Postautor: Tropicana » 18 lutego 2013, 14:58

Hm.. Miesiąc. W ciągu tego miesiąca świnka może złamać sobie kręgosłup albo doznać jakiegoś innego urazu. Dobrze Ci radzę, postaraj się teraz o tą nową klatkę, a później np. zwróć pieniądze rodzicom, bo ta chomiczyna to nie jest dobry pomysł. Uwierz ;)

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 18 lutego 2013, 15:43

Albo trzymaj ją przez ten miesiąc w tej skrzynce na pewno jest to lepsze wyjscie niż ta klatka

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca