Trochę o mnie:
Nazywam się Maciek. Mieszkam wraz ze świnkami na Podkarpaciu. Uwielbiam słuchać muzyki rock/metal.

Trochę o świnkach:
Posiadam dwie rodowodowe świnki. Julia- czerwono biała samiczka, rasa merino,uwielbia ogórki i głaskanko. Pochodzi z hodowli Domingo. Right Now( w domu Rey)- czerwono biało czarny samczyk, rasa Texel. Chłopczykowi dałem na imię ostatecznie Rey( z hiszp król), gdyż jest to świnka tak spokojna i majestatyczna, że inaczej zrobić nie mogłem

Ogólnie:
Hodowla jest zarejestrowana w MSMSM nr 148 (czekamy już tylko na przysłanie papierów pocztą). Początkowo nie przeszło nawet mi przez myśl, że będę hodowcą, jednak te przepiękne mordki podbiły serce nie tylko moje, ale całej rodziny. Długie czytanie, rozmawianie z hodowcami poskutkowało osobistym założeniem malutkiej hodowli. Na razie są u nas tylko dwie świnki. Będę się starał zapewnić jak najlepsze warunki tym cudownym malutkim barankom. Po pierwszym miocie postaram się dokupić lub zostawić jakieś świnki, aby samiczka miała koleżankę, a samczyk kolegę. Maksymalnie dopuszczę samiczkę do 2 miotów, ponieważ nie chcę zbytnio męczyć królewny. Nie planuję dużej hodowli, tylko kilka świnek. Ma to być przede wszystkim zabawa, nowa dawka emocji i edukacji na ten temat, a nie coś na czym można zarobić.
Wielkie podziękowania dla Pani Agnieszki z hodowli Domingo. Poświęciła mi ogromną ilość czasu na rozmowy, doradzanie i ewentualną pomoc. Jestem bardzo wdzięczny, że miałem już od początku przygody ze świnkami super wsparcie.