Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ja i moje świnki :D

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Re: Ja i moje świnki :D

Postautor: Konto usunięte » 9 marca 2013, 17:27

A o teren walczył tylko Pako,Łatek od niego się odsuwał.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Świnki morskie: Chobiczek,Princ(Książe)
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 9 marca 2013, 17:41

O joj to się porobiło ja na razie trzymam Chobiego i Princa w osobnych klatkach aż Princ ciut podrośnie a one sa w podobnym wieku czy różnią się wiekiem??

Obrazek
Obrazek
Buleczka za tęczowym mostem
Kocham cię

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 marca 2013, 17:56

Princessa pisze:O joj to się porobiło ja na razie trzymam Chobiego i Princa w osobnych klatkach aż Princ ciut podrośnie a one sa w podobnym wieku czy różnią się wiekiem??

różnią się i to dużo :/
Łatek ma 3 lata(liczę od 20.12.2010)kiedy go dostałam liczyłam że miał ok. 3 miesiące
Pako ma ok. 8 miesięcy(liczę od 19.10.2012)kiedy go dostałam liczyłam że miał ok. 3 miesiące

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 9 marca 2013, 18:00

A wiesz że Chobiczek ma 3 lata i Princ 3 mies. tak jak twoje świnki?? heh zbieg okoliczności ja na razie przystawiłam do Chobiego Princa tylko 1 raz i do sb gruchały a potem Chobi coś zaczął robić nie wiem szturchać go czy coś i nie mam mam zamiaru trzymać na razie ich razem

Obrazek
Obrazek
Kocham cię

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 marca 2013, 18:06

Princessa pisze:A wiesz że Chobiczek ma 3 lata i Princ 3 mies. tak jak twoje świnki?? heh zbieg okoliczności ja na razie przystawiłam do Chobiego Princa tylko 1 raz i do sb gruchały a potem Chobi coś zaczął robić nie wiem szturchać go czy coś i nie mam mam zamiaru trzymać na razie ich razem

ja też nie będę ich trzymać raczej razem
ja myślę że Pako musiał by mieć towarzysza w swoim wieku wtedy by mógł z nim szaleć :)Łatek jest starszy i raczej nie rwie się już do zabaw,za pierwszym spotkaniem Pako ciągle się przytulał do Łatka
Pako własnie siedzi przede mną na biurku i se gada :D

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 9 marca 2013, 18:10

hahaha wiesz podobno niewiem do końca ale początek ma być taki że się będą powoli przyzwyczajać do siebie ale i też bójek się nie obędzie

Obrazek
Obrazek
Kocham cię

Awatar użytkownika
Furia
Użytkownik
Świnki morskie: Nolducha i Fragola

Postautor: Furia » 9 marca 2013, 18:13

Skoro nie stać kogoś na wizytę u weterynarza to po co się decyduje na posiadanie zwierzęcia w domu :-/ świnki to zwierzęta stadne nie lubia być same , ale w tak małym pomieszczeniu zawsze będą awantury .

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 marca 2013, 18:14

Princessa pisze:hahaha wiesz podobno niewiem do końca ale początek ma być taki że się będą powoli przyzwyczajać do siebie ale i też bójek się nie obędzie

nom
Łatek jest spokojny więc na bójki raczej na początku się nie szykował,na początku Pako wyganiał go z klatki :p Mam nawet zdjęcie z pierwszym spotkaniem :D

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 9 marca 2013, 18:15

ja tez jak mam zdjatko jak Princ leży z Chobolem heh

Obrazek
Obrazek
Kocham cię

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 marca 2013, 18:23

Furia pisze:Skoro nie stać kogoś na wizytę u weterynarza to po co się decyduje na posiadanie zwierzęcia w domu :-/ świnki to zwierzęta stadne nie lubia być same , ale w tak małym pomieszczeniu zawsze będą awantury .

No przepraszam Cię bardzo ale jeśli usunięcie np. takiego guza kosztuje 200zł(pytałam się weta),bez gwarancji że zwierze przeżyje no to sorry,a przy kupowaniu świnki nie miałam pojęcia że zdarzy się coś takiego bo przedtem każda moja świnka była zdrowa,takie coś zdarzyło się pierwszy raz.Bo tak jak już wspomniałam kilka razy moja mam woli kupić nową świnkę niż wydać 200zł na leczenie,a moje namawianie nic nie daje.Sama wizyta u mnie u weta kosztuje nawet 50zł,a leki gdyby były zapisane to pewnie też drogo.Już kilka razy byliśmy u weta i nic,bo wpierw Łatek miał na zmianę łapy przednie podwinięte i na to wydaliśmy chyba 50zł,dodatkowo co 2 miesiące albo co 1 miesiąc chodzimy do weta z obcinaniem pazurków i wydaję 10zł na jedną świnkę.Moi rodzice nie są wstanie wydawać tyle pieniędzy,a jeszcze musi być na jedzenie,rachunki itp.
Teraz są w oddzielnych klatkach więc nie ma awantur,mama ostatnio w internecie patrzała na większe klatki (od 60cm),ale na razie nie ma pieniędzy na kupno kolejnej.

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca