Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Ja i moje świnki :D

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Re: Ja i moje świnki :D

Postautor: Mufeska » 11 marca 2013, 14:51

Jeżeli nie ma pieniędzy, to może oddać świnkę. To trudna i bolesna decyzja, ale zwierzę nie będzie cierpieć.

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Furia
Użytkownik
Świnki morskie: Nolducha i Fragola

Postautor: Furia » 11 marca 2013, 16:40

Tyle że ona ani nie chce oddać ani nie ma pieniędzy na leczenie woli patrzeć jak jej Przyjaciel umiera w cierpieniu :sad:

Awatar użytkownika
SPŚM
Użytkownik
Świnki morskie: dużo uratowanych:)
Kontaktowanie:

Postautor: SPŚM » 11 marca 2013, 16:51

No to jej trzeba będzie odebrać i tyle :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Susłowata
Użytkownik
Świnki morskie: Dropsio
Kontaktowanie:

Postautor: Susłowata » 11 marca 2013, 20:11

Droga Chanties! Twój zwierzak cierpi, ogromnie cierpi. Swinki to zwierzatka, które bólu nie okazuja, dla tego trzeba pilnowac ich wagi, trzeba uwaznie swiniaka obserwowac. Twoja swinka zachorowala, wyrósl jej naprawde duzy guz, ktory krwawi itp.
Dowiedz sie u wet. ile kosztuje zabiego wyciecia tego guza.
Zapytaj sie mamy, czy zamiast tej wiekszej klatki, nie moze dac Tobie tyle pieniedzy, ile kosztuje klatka która chiala kupic, a ty zorganizowala bys bazarek*, aby zebrac reszte kosztów na leczenie Latka. Klatke mozna kupic kiedy indziej, na ten czas (badz na caly czas) mozesz zrobic swinkom staly wybieg, to znaczy ogrodzic im teren polaczony z klatkami (np. plastykowymi pudekami). To pierwsza opcja. Druga jest taka, ze oddajesz swinke SPSM. Uwiez, oni dobrze zajma sie Latkiem. Rozumiem, ze bardzo go kochasz, ale jesli nie mozesz go leczyc, to powinnas to moim zdaniem zrobic. Osobiscie mam prosiaczka i wolalabym ogladac chociaz zdjecia i miec swiadomosc, ze Drops zyje, niz wiedziec ze zdechl, bo nie mialam kasy aby go leczyc... Pomysl, przemysl to. Jezeli nie dasz rady uzbierac pieniedzy-oddaj. Nowy Dom na pewno wysylal by Ci regularnie info, co sie ze swinka dzieje, dostawala bys zdjecia itp. a przede wszystkim Lacio byl by zdrowy i szczesliwy. Kiedy Nowy Dom byl by blisko Twojego, mysle ze mogla bys sie bezproblemowo sie ze swoim proskiem widywac ;) Przemysl obie opcje. Czy chesz patrzec jak Twoja swinka, ktora kochasz, cierpiala? A co, jezeli pewnego ranka znajdziesz swinke martwa? Poczucie winy bedziesz miala do konca zycia... Pomysl, uratuj Laciorka!
*bazarek-sprzedajesz niepotrzebne Ci ju rzeczy, np. ubrania, które sa juz za male, rzeczy ktorych nie uzywasz itp.
P.s. Bardzo przepraszam za brak polskich znaków, moge pisac tylko "ó", klawiatura szwankuje ;)

Tylko durnie twierdzą, że zwierzęta nie mają duszy...
Caviarniana Dropsio

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 11 marca 2013, 20:27

Dlaczego wszyscy piszą to samo ... myślę że to co mieliśmy do powiedzenia zostało dawno powiedziane i nie ma sensu powtarzać tego po raz drugi, trzeci, czwarty, piąty... Wszyscy mamy takie same teorie więc nie widzę potrzeby dodawania kolejnych postów o tym samym w kółko i w kółko. Zważając tez na to że autorka tematu najpewniej olała to wszystko i świnka dalej cierpi.... Ah, tak tu już jest, niestety

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Świnki morskie: Chobiczek,Princ(Książe)
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 11 marca 2013, 20:37

fafka nie możesz mówić że ona to olała na pewno wzięła to sobie do serca nie każdemu łatwo powiedzieć,,mamo choć uśpić świnkę" albo ,,Mamo wyłóż mi na operacje świnki" wiem świnka cierpi ale z pewnością autorka już coś robi w tym kierunku

Obrazek
Obrazek
Buleczka za tęczowym mostem
Kocham cię

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 11 marca 2013, 20:46

Skąd ta pewność? Napisała tu gdzies to? :) Nie myślę że zrobi coś w kierunku tego... Bardziej mi to wygląda na "co z tego że moja świnka cierpi, zostaje ze mną i już" Nie chodzi tu tylko o tą operację, mogłabym ulżyć prosiakowi oddając go a jak wcześniej pisało SPŚM brak opieki weterynaryjnej jest podstawą do zabrania świnki właścicielowi.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Świnki morskie: Chobiczek,Princ(Książe)
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 11 marca 2013, 20:50

Ona na pewno ma serce gdyby go nie miała to miała by gdzieś świnki czyli łatka którego ma już chyba 3 lata i tego maluszka nigdy nic nie wiadomo fafka nie wiadomo

Obrazek
Obrazek
Buleczka za tęczowym mostem
Kocham cię

Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Postautor: Mufeska » 11 marca 2013, 21:08

Princessa, ale ona nic nie robi, żeby wyleczyć tę świnkę! Jedyna rzecz, jaką zrobiła, to kupienie za małej klatki...

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Kocixu

Postautor: Kocixu » 11 marca 2013, 21:12

Mufeska pisze:Princessa, ale ona nic nie robi, żeby wyleczyć tę świnkę! Jedyna rzecz, jaką zrobiła, to kupienie za małej klatki...

Gud dżob :yes:

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca