Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Witajcie ;)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Pinacolady
Użytkownik
Świnki morskie: Felek [*] ,Barbórka [*], papuga Sebuś
Kontaktowanie:

Witajcie ;)

Postautor: Pinacolady » 13 marca 2013, 14:05

Właśnie zaczęłam moją "przygodę" na tym forum i mam nadzieję ,że będzie tu miło.
Więc coś krótko o mnie :)
Imienia swojego niezbyt lubię, ale moje drugie za to bardzo więc podam to drugie- Julia. Nie jestem pełnoletnia. W wieku ok.7 lat na urodziny dostałam od mojej cioci pierwszą świnkę gładkowłosą o imieniu Felek. Będąc w takim wieku nie pamiętam jej charakteru aż tak dobrze, ale mimo wszystko mi jej brakuje. W I połowie 2010r. Zdechła , dodam że świniak chorował już wcześniej i mimo interwencji u weterynarza ,on powiedział ,że nic mu nie jest. Nie rozumiem jego podejścia do zwierząt do teraz. Po krótkiej przerwie w czerwcu tego samego roku trafiła do mnie czarna świnka (mam ją na awatarze). Początki nie były proste ,ponieważ postanowiłam przygarnąć ją z domu gdzie nawet nie miała swojego imienia i stałego miejsca do klatki, nie mówiąc już o wypuszczaniu ją na dywan bądź głaskaniu. Nazwałam ją Barbórka z powodu swojej czarności, od święta górników. Świnka gdy ją dostałam nie była już taka młoda ,i mimo opieki weterynaryjnej w 2011r. musiałam podjąć decyzję o jej uśpieniu ,bo nic innego nie można było zrobić (choroba). Teraz jestem posiadaczką mówiącej papugi nimfy, Sebusia. Tęsknię za świniakami ale niestety dostałam uczulenie na ich sierść i każde przebywanie z nimi w jednym pokoju kończy się czerwonymi oczami i silnym katarem. Obecnie jedynie świnki jakie znam choć trochę i na krótkie chwilę mogę z nimi być to świnki byłej forumowiczki Chanties. Myślę ,że mimo iż nie mam świnki ,to znam się trochę na nich i jakoś się tutaj połapię. :) Troszkę się napisałam ,no ale w końcu jak ma być przywitanie, no to trzeba coś nie coś napisać. ;)

Jak jazda konna moim nałogiem, tak świnka przyjacielem.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Re: Witajcie ;)

Postautor: Fafka123 » 13 marca 2013, 14:11

Hejka :) Szkoda prosiaczków (*)Barbórka- świetne imię :ok:
Czyli piszesz że znasz użytkowniczkę Chanties? Widziałaś guza jej prosiaka? Jeżeli masz z nia kontakt wiesz czy czytała te wszystkie nasze posty z jej wątku powitalnego? Przepraszam że Cie tak zarzucam pytaniami, po prostu wybuchła mała afera w związku z jej prosiakami ....
W podpisie widze że jeździsz konno, hę? :naughty: Napisz cos więcej o tym hobby, bo zapewniam nie mało osób z forum uprawia ten sport (np. ja xD)
Jeśli nie wiesz o co chodzi z tą Chanties tutaj masz link ;) viewtopic.php?f=1&t=6325

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Pinacolady
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Pinacolady » 13 marca 2013, 14:18

Znam ją i można by powiedzieć ,że nawet bardzo dobrze bo widujemy się prawie codziennie. Widziałam ,ale jak był jeszcze mniejszy niż obecnie. Prawdopodobnie teraz jakoś też się do niej wybiorę to zobaczę jej świniaki. Posty które były w jej wątku czytała wszystkie ,nawet te najświeższe.
Konno jeżdżę ,ale bardziej ujeżdżeniowo niż skokowo. Jeżdżę konno z małymi przerwami ok. 5 lat. Obecnie nie mogę tego robić ,ze względów zdrowotnych. Konno jeżdżę w stajni, godzinę od mojego domu ,głównie na klaczy cremello imieniem Cenna. Jest to kameralna stajnia ,głównie z końmi prywatnymi ,ale są też kuce dla dzieci. Potrafię wszystkie chody ,z małymi wyjątkami jak: cwał, skoki (klacz nie jest na tyle ułożona ,i byłoby to niebezpieczne). Ogólnie rzecz biorąc to bardziej lubię ujeżdżanie i dlatego jego głównie się uczę. W wakacje jeżdżę na obozy ,i tam jeżdżę na typowo małych,dziecięcych konikach takich jak Koniki Polskie. Co prawda pozwalają tam tylko na kłus ,ale poza jazdami jest klimat i bardzo wyjątkowa atmosfera. Tam też miałam swoje początki związane z jeździectwem, może dlatego mam sentyment do tego miejsca. :)

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 13 marca 2013, 14:38

Pinacolady pisze:Konno jeżdżę ,ale bardziej ujeżdżeniowo niż skokowo. Jeżdżę konno z małymi przerwami ok. 5 lat. Obecnie nie mogę tego robić ,ze względów zdrowotnych. Konno jeżdżę w stajni, godzinę od mojego domu ,głównie na klaczy cremello imieniem Cenna. Jest to kameralna stajnia ,głównie z końmi prywatnymi ,ale są też kuce dla dzieci. Potrafię wszystkie chody ,z małymi wyjątkami jak: cwał, skoki (klacz nie jest na tyle ułożona ,i byłoby to niebezpieczne). Ogólnie rzecz biorąc to bardziej lubię ujeżdżanie i dlatego jego głównie się uczę. W wakacje jeżdżę na obozy ,i tam jeżdżę na typowo małych,dziecięcych konikach takich jak Koniki Polskie. Co prawda pozwalają tam tylko na kłus ,ale poza jazdami jest klimat i bardzo wyjątkowa atmosfera. Tam też miałam swoje początki związane z jeździectwem, może dlatego mam sentyment do tego miejsca. :)

To witaj "zakonionej" grupie fotumowiczów :)
A wracając do Chanties - proszę, namów ją do tego aby zrobiła cos z tym wstrętnym guzem! Jeśli Ty masz fundusze na pokrycie kosztów to może spytaj ją czy nie zechciałaby oddac prosiaka Ci? :) Powrót po latach. Serio, nie da się patrzeć jak ten prosiaczek cierpi ...

Obrazek

Awatar użytkownika
Piorunowa
Użytkownik
Świnki morskie: rozetka Piorun
Kontaktowanie:

Postautor: Piorunowa » 13 marca 2013, 14:59

Dołączam się do witania wśród koniarzy ^^

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 13 marca 2013, 16:56

o Cześć :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Świnki morskie: Chobiczek,Princ(Książe)
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 13 marca 2013, 17:34

siemanko

Obrazek
Obrazek
Buleczka za tęczowym mostem
Kocham cię

Awatar użytkownika
Pinacolady
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Pinacolady » 14 marca 2013, 9:52

Fafka123 pisze:
Pinacolady pisze:Konno jeżdżę ,ale bardziej ujeżdżeniowo niż skokowo. Jeżdżę konno z małymi przerwami ok. 5 lat. Obecnie nie mogę tego robić ,ze względów zdrowotnych. Konno jeżdżę w stajni, godzinę od mojego domu ,głównie na klaczy cremello imieniem Cenna. Jest to kameralna stajnia ,głównie z końmi prywatnymi ,ale są też kuce dla dzieci. Potrafię wszystkie chody ,z małymi wyjątkami jak: cwał, skoki (klacz nie jest na tyle ułożona ,i byłoby to niebezpieczne). Ogólnie rzecz biorąc to bardziej lubię ujeżdżanie i dlatego jego głównie się uczę. W wakacje jeżdżę na obozy ,i tam jeżdżę na typowo małych,dziecięcych konikach takich jak Koniki Polskie. Co prawda pozwalają tam tylko na kłus ,ale poza jazdami jest klimat i bardzo wyjątkowa atmosfera. Tam też miałam swoje początki związane z jeździectwem, może dlatego mam sentyment do tego miejsca. :)

To witaj "zakonionej" grupie fotumowiczów :)
A wracając do Chanties - proszę, namów ją do tego aby zrobiła cos z tym wstrętnym guzem! Jeśli Ty masz fundusze na pokrycie kosztów to może spytaj ją czy nie zechciałaby oddac prosiaka Ci? :) Powrót po latach. Serio, nie da się patrzeć jak ten prosiaczek cierpi ...

Ja nie mogę ,bo pisałam wcześniej że mam uczulenie na świnki :/

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 14 marca 2013, 18:05

Ah, no tak, przepraszam pominęłam xD
I co byłaś u tej Chanties?

Obrazek

Awatar użytkownika
Princessa
Użytkownik
Świnki morskie: Chobiczek,Princ(Książe)
Kontaktowanie:

Postautor: Princessa » 14 marca 2013, 18:06

Właśnie byłaś u niej martwimy się o świneczkę ;)

Obrazek
Obrazek
Buleczka za tęczowym mostem
Kocham cię

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”