Ja niedawno też zamontowałam hamak w klatce u Pako i w klatce u Łatka Łatek nie wchodzi na hamak więc dla niego to domek :p Pako wchodzi sam bo go nauczyłam Aha i hamaki są zrobione z ręczników i przypięte 6 klamerkami
Załączniki
widać tylko kawałek hamaka :p
tu Pako na swoim hamaku,niestety hamak jest nie widoczny :/
Łatek na hamaku,ja go tam włożyłam bo on sam nie wchodzi :/
Dziś jak sprzatałam Rokiemu to stwierdzilam ze lepszy jest hamak taki zamocowany do dachu klatki, na poczatku gryzl mi te wstązki do ktorych jest zamocowany, ale pozniej sie znudzil i przestal a teraz sobie na nim spi, moze sie troche boi bo jest bardziej ruchomy niz ten poprzedni co robilam, ale jest praktyczniejszy raczej Wgl. tez dzis zamowilam mu te gryzaki melisowe, kuwete i inne smakolyki typu zioła, dla chomika kolby Fajny ten sklep karusek.pl
mam do was pytanie. czy wasze świnki same wiedziały do czego służy hamak? Moja świnka kilka razy weszła na hamak, ale szybko zeszła. Nigdy tam nie siedzi. Może jej się nie podoba? A może nie wie, że tam można leżeć? Zachęcaliście jakoś świnkę do wypoczywania w hamaku?
Czasami wrzucałam im tam jakieś smakołyki, ale później z tego zrezygnowałam. Na początku moi chłopcy tak jak u Ciebie, tylko wchodzili i uciekali po chwili, jednak po jakimś miesiącu się przekonali do takiej formy wypoczynku i hamak stał się ich ulubionym miejscem w klatce