Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Dwie świnki z nad norweskich fiordów

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
ulcia87
Użytkownik
Świnki morskie: Chrumcio :)
Kontaktowanie:

Re: Dwie świnki z nad norweskich fiordów

Postautor: ulcia87 » 30 marca 2013, 22:30

Świniaki super,ten rudy kolorek :D

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Świnki morskie: Farfocel i Paproch
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 30 marca 2013, 22:33

Dzięki Damian.. w ogóle jesli jesteś z Pszowa to mieszkaliśmy po sąsiedzku bo ja z Rybnika :)
a co do zdjęć... fotografia to poniekąd gdzieś tam moja pasja, więc staram się żeby były poprawne od strony technicznej :)

Jolka.
"Z życiem jest jak ze sztuką w teatrze, nie ważne jak długo trwa, lecz jak jest zagrana".
"Oświęcim zaczyna się wszędzie tam gdzie człowiek widząc rzeźnię, myśli: to tylko zwierzęta".

Julaa148
Użytkownik
Świnki morskie: Pepa
Kontaktowanie:

Postautor: Julaa148 » 1 kwietnia 2013, 19:42

Śliczne świnki i piesek ;) Ale coś mi się wydaje że ta druga chłopaczyna jest krótkowłosa :) Ale i tak śliczny *-*

Awatar użytkownika
karlos
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: karlos » 1 kwietnia 2013, 20:09

JolkaB pisze:fotografia to poniekąd gdzieś tam moja pasja, więc staram się żeby były poprawne od strony technicznej :)

Fajne prosiaki ... foty też, a gdybys postawił prosiaki na jednolitym tle byłyby idealne ... taki patent, biezesz jednolite "sukno" ustawiasz je w ten sposób, że tworzą podłogę i "tylną ścianę" ... prosiaka stawiasz na tym, troszke większa ogniskowa i jest miodzio :) świniaki tematem głównym i wzroku nie odciagaja "elementy wyposarzenia" mieszkania :)

Prago Obrazek Diego Obrazek

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 2 kwietnia 2013, 17:01

No ale mi sie wlaśnie takie zdjecia nie podobają.... :naughty: :naughty: aż tak "sesyjnie" to bym nie chciała :) ale dzieki za rady :)

Jolka.
"Z życiem jest jak ze sztuką w teatrze, nie ważne jak długo trwa, lecz jak jest zagrana".
"Oświęcim zaczyna się wszędzie tam gdzie człowiek widząc rzeźnię, myśli: to tylko zwierzęta".

Awatar użytkownika
karlos
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: karlos » 2 kwietnia 2013, 21:09

heheh wiesz "naturalne" foty tez są fajne, w kilku ładnie trafiłas z głębią ostrości ... ja bawie sie w fotografie kilkanaście lat i wbijami mi do głowy, że jak pokazuję Zosię to nic nie może odciagac wzroku od Zosi, chocby to był najładniejszy kaloryfer czy piękna szafka :P

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 2 kwietnia 2013, 21:41

No ale co Ci poradzę, że mnie się zdjęcia świnek na tle jedwabii po prostu nie podobają... ja je wolę fotografować jakkolwiek "w terenie" :) wziełabym je na dwór na trawkę, ale tu w Norwegii troszku zimniejsza wiosna niż w innych latach w PL i musze poczekać do mniejwięcej czerwca zanim wysmyczę je w plener :P ale do jedwabiu się nie dam przekonać... ;)

Jolka.

Awatar użytkownika
JolkaB
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: JolkaB » 2 kwietnia 2013, 21:47

ja dawno temu takie zdjecia kotu probowałam robić
Obrazek

ale o wiele bardziej wole kota w zlewie niż na jednolitym tle... :P :naughty:
Obrazek

Obrazek

Jolka.

Awatar użytkownika
Damian
Użytkownik
Świnki morskie: Jessi ;) fifi [*]
Kontaktowanie:

Postautor: Damian » 2 kwietnia 2013, 21:56

Kot świetny :love: :love: . A to faktycznie po sasiedzku xD Kawalek praktycznie .

Obrazek

Awatar użytkownika
karlos
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: karlos » 2 kwietnia 2013, 22:38

Jolka nie obruszjaj sie, ja tak z dobroci serca :) mi nie chodzi o jedwabie, tylko o głębie ostrości :) obiekt ostry przyciagajacy oczka, reszta przed i za nieostra (nieważna) fota kota w zlewie najlepsza :D pierwsza nie bardzo, ponieważ na pierwszym planie fałdy i kocyk zamiast kotka, nietrafiona ostrość i kolorki walące po oczkach ... trzecia byłaby fajna gdyby ostrośc była na kocie a nie na kranie z tyłu :P wiem czepiem się ale to takie podpowiedzi bo na foto znam sie lepiej niz na prosiakach :P

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca