Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

witam serdecznie

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Świnki morskie: Mila
Kontaktowanie:

Re: witam serdecznie

Postautor: Ania 11 » 25 kwietnia 2013, 6:19

Dzięki Patrycja za odpowiedz mam nadzieje ze masz racje wczoraj ja wziełam na rece a mam takie pytanie czy dajesz swojej swince witamine c ?Bo Milusia ta ostatnia swinka miala brak wit c prawdopodobnie dostała paralizu i juz z nami jej niema boje sie o Pysie aby jej nic nie bylo. Pysia jest niejadek niechce jesc ani marchwi ani selera ani mleczu je tylko karme słome sianko jabłuszko. aha i czy swoim świnką obcinasz pazurki czy to trzeba isc do weterynarza dzieki prosze odpisz szybko. :) :) :)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 25 kwietnia 2013, 6:20

Nasz swinka jest w moim awatarze

Awatar użytkownika
Lucky
Użytkownik
Świnki morskie: Lucky[*]
Kontaktowanie:

Postautor: Lucky » 25 kwietnia 2013, 12:45

Pierwszy raz na obcięcie pazurków można iść do weterynarza, popatrzeć jak to się robi, a potem już samemu. :)

"jeżeli nie potrafisz kochać, nie dawaj innym nadziei na miłość."
http://besty.pl/2464423

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 25 kwietnia 2013, 19:16

Tak świnkom trzymanym w domu obcina się pazurki.Ja moim dziewczynkom obcinam tak raz na 1,5 miesiąca jeśli wasza Milusia ma jasne pazurki z białym owłosieniem lub kremowym to widać dobrze unerwienie pazurka :) własnie wczoraj dziewczynki wykapałam i przycięłam pazurki, mam takie ludzkie obcinaczki do paznokci,świnki morskie nie maja bardzo twardych pazurków więc takie obcinaczki spokojnie dają radę.Weź sobie Milusie na kolanko spróbuj jej wziąć łapkę i delikatnie popatrz na jej paznokietki przycina się zawsze przed unerwieniem nigdy równo z nim!!!!!!!! zostawia się ciut paznokietka a podcinasz tylko ostre koncóweczki :) co do witaminki C to tak jeśli świnka dostaje dobra karmę która zawiera witaminkę C 250mg-350mg (pisze to na opakowaniu) i do tego je warzywka też bogate w witaminkę to nie podaję już żadnych kropelek.Moje uwielbiają czerwoną paprykę a ona ma mnóstwo tej witaminy po prostu dostają zawsze czyste świeże warzywa i owoce plus karmy Verseli albo Tima Mega C ;)

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 25 kwietnia 2013, 22:31

Dzięki Patrycja pomogłaś mi bardzo zobaczymy jak mi pójdzie pierwsze obcinanie Pysia jest z nami tygodnia a od kiedy mam jej obcinac pazurki ?

Awatar użytkownika
Patrycja
Użytkownik
Świnki morskie: Lilly:)
Kontaktowanie:

Postautor: Patrycja » 26 kwietnia 2013, 8:34

z tego co piszesz wasza świnka jest jeszcze malutka więc paluszki i paznokietki też mam malutkie jednak same ostre czubki można już przyciąć ( uważaj jednak aby jej nie zaciąć tak jak pisałam )

Awatar użytkownika
Ania 11
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Ania 11 » 26 kwietnia 2013, 21:28

chyba ten pierwszy raz pójde do weterynarza ale jeszcze troche musze poczekac bo faktycznie jest ona mala jeszcze troche sie tak płoszy

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca