U Wiki drapanie w zasadzie się nie powtórzyło więc jednak nie byłam z nią u weta, ale mam teraz drugi problem i dlatego zmieniłam tytuł posta. Doszła do Wiki koleżanka, ma dopiero 1 miesiąc i jest mala i chudziutka.
I teraz mam pytanie do specjalistek - mała ur się z wagą 81g po miesiącu miała 136g czy taki przyrost jest ok? Hodowczyni powiedziała mi żeby dokarmiać ją maksymalnie więc daje jej 3 rodzaje karmy VL complete, nature i crypsy do tego kolby z lucerną (ale nie jest nimi zainteresowana), ziarna słonecznika, jabłuszko, marchewka, burak, koperek, pietruszka, ostatnio też i świeża trawka - młoda ma apetyt ogromny siedzi praktycznie non-stop w misce

ale zaniepokoiły mnie jej kupki, są czarne, takie wąskie, podłużne z nitką, na dodatek po jakimś czasie robią się wyschnięte i wyglądają coś w rodzaju jak wyschnięty listek, przeczytałam że to może oznaczać odwodnienie. No i młoda faktycznie nie pije wody, wcześniej piła mleko mamy (do miesiąca była z mamą w klace) i mam wrażenie że się nie przestawiła na picie wody

wczoraj próbowałam jej strzykawką podać to raz otworzyła dziubek ale jak jej podałam wodę to się wyrwała i potem za nic nie chciała tej strzykawki - piszczała i wyrywała się więc przestałam ją męczyć
No i nie wiem czy na siłę ją dopajać, czy dać sobie spokój i obserwować wagę i kupki czy może pójść z nią do weta?