Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Cześć :)

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Konto usunięte

Cześć :)

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 17:23

Mam na imie Wiktoria, i miałam w życiu dwie świnki, niestety są za ,,Tęczowym mostem'' :sad:
Pierwsza o imieniu Czesio, umarła na świerzba, chodziłam z nią do weterynarza, dzielnie walczyła ale organizm tego nie wytrzymał. Miałam ją jedynie 1,5 roku. Druga świnka miała na imie Coffe, z niewiadomych przyczyn po 2 tygodniach umarła. :( Czesia kupiłam w Grudniu 2011r. a Coffiego we Wrześniu 2012r.

Teraz postanowiłam kupić nową świnke, 12-13 maja będzie już u mnie :D
Postaram się jak najszybciej wstawić dla Was zdjęcia.. ;)

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Maciej.J
Hodowca
Świnki morskie: Jura------Hakuna------Julia------Rey------Cinderella
Kontaktowanie:

Re: Cześć :)

Postautor: Maciej.J » 4 maja 2013, 17:31

Super, jak będzie to daj zdjęcia, jednak pamiętaj ZAADOPTUJ ŚWINKĘ LUB WEŹ Z ZAREJESTROWANEJ HODOWLI!!! ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 17:38

Dodam, dodam ;) Właśnie zastanawiałam się nad adopcją, tylko że mieszkam w Gdyni i nie ma za wiele adopcji w tym mieście, prawie wcale..
Więc kupuje http://tablica.pl/oferta/swinka-morska- ... bfc14210ab tego świniaka ♥ :D

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 4 maja 2013, 17:51

Witaj :D

Hm, "nietypowe umaszczenie"? Świniorek jak świniorek, ale uroczy :)
No to czekamy na prosiaczka :D A nie myślałaś nad dwoma? :naughty:

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Awatar użytkownika
Maciej.J
Hodowca
Świnki morskie: Jura------Hakuna------Julia------Rey------Cinderella
Kontaktowanie:

Postautor: Maciej.J » 4 maja 2013, 17:56

Świnka zapewne jest z pseudohodowli. Nie piszą tu nic z jakiego klubu itd są. Nie polecam, gdyż napędzasz tylko rynek tym pseudo... Zawsze można pytać w adopcji o ewentualny transport(np busem), wiele hodowli też wysyła świnki.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 18:01

kin28 pisze:Witaj :D

Hm, "nietypowe umaszczenie"? Świniorek jak świniorek, ale uroczy :)
No to czekamy na prosiaczka :D A nie myślałaś nad dwoma? :naughty:

Myślałam, ale jednak wole mieć jednego świniorka. :D Z dwoma moim zdaniem, sobie nie poradze, częściej będe musiała sprzątać, więcej karmy kupować.. i td.

Awatar użytkownika
kin28
Moderator
Świnki morskie: Gizmula [*] Daisy [*] Coco [*] Ada [*] Lilo
Kontaktowanie:

Postautor: kin28 » 4 maja 2013, 18:04

Sprzątać częściej nie trzeba, można np. matę kupić, a karmy mniej, warzywek więcej. Jeśli masz warunki, to nie skazuj świnki na samotność ;) Dwie świnki odżywają, zawsze jest się z kim pobawić :D
No i oczywiście popieram Macieja ;)

Świnka to zwierzątko bardzo towarzyskie, znakomicie czuje się w towarzystwie pokarmu.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 18:05

Maciej.J pisze:Świnka zapewne jest z pseudohodowli. Nie piszą tu nic z jakiego klubu itd są. Nie polecam, gdyż napędzasz tylko rynek tym pseudo... Zawsze można pytać w adopcji o ewentualny transport(np busem), wiele hodowli też wysyła świnki.

I tak przystaje na swojej decyzji, kupuje od tej pani świnkę. Jak będe chciała następnego świniaka, to wtedy może.. zaadoptuje. Lecz w tym się już zakochałam ♥ i nie chce innego ;)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 4 maja 2013, 18:09

kin28 pisze:Sprzątać częściej nie trzeba, można np. matę kupić, a karmy mniej, warzywek więcej. Jeśli masz warunki, to nie skazuj świnki na samotność ;) Dwie świnki odżywają, zawsze jest się z kim pobawić :D
No i oczywiście popieram Macieja ;)

Możliwe, jeszcze nie jestem gotowa na dwie świnki w domu, a tym bardziej moi rodzice będą na nie. Może później dokupie jej, towarzyszke. ;)

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 4 maja 2013, 18:15

ŚwinkoManniaczka ♥ pisze:I tak przystaje na swojej decyzji, kupuje od tej pani świnkę. Jak będe chciała następnego świniaka, to wtedy może.. zaadoptuje. Lecz w tym się już zakochałam ♥ i nie chce innego ;)

Szkoda bo to tylko napędza ten chory rynek...
No, ale witaj na forum! Sprzątać nie tzreba wcale częściej ;) Ja mam matę i myje ją tak jakbym zmieniała trociny jednemu prosiakowi - co tydzień. Codziennie jedynie trzeba zgarniać boby i mokry żwirek. Nic w pośpiechu. Kupisz jedną świnkę i zobaczysz czy chciałabyś dokupić/zaadoptować drugą ;) Najlepiej jeśli zadbasz o karmę lepszą niż Vitapol. Mam tu na myśli Versele-lage, Vitakraft. Wiadomo mi, że świetną i nie drogą karmą jest VL Cavia Nature. Sama kupuje moim zwierzakom VL Cavia Complet która również jest świetna ale jeśli prosiaki nie lubią granulatu nie będzie chętnie jedzona :) Tak więc, czekam na świniaczka razem z Tobą i proszę o jakieś zdjęcia kiedy już u Ciebie będzie.
Poza tym ciekawi mnie czemu sprzedająca prosiaka napisała "nietypowe" umaszczenie XD W końcu nie odchodzi wcale od normy. Tym bardziej jeśli to zwykły kundelek. No, ale nieważne.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”