Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Pako, Tofik i ja

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
LadyGoja
Użytkownik
Świnki morskie: Kropka [*] - Gwiazdeczka
Kontaktowanie:

Re: Pako, Tofik i ja

Postautor: LadyGoja » 9 maja 2013, 20:03

Nie jestem pewna co do tej wanny, śliska powierzchnia może bardziej świnkom zaszkodzić niż pomóc, ale co ja tam wiem.... nigdy nie byłam świadkiem takich "walk"...ale tak jak dziewczyny piszą jeśli to ustalanie hierarchii to twoja ingerencja jest zbyteczna.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 9 maja 2013, 20:10

Swoich facetów zapoznawałam w wannie, położyłam tam oczywiście kocyk aby się nie ślizgali ;) Więc jakiś material i do zapoznawania! Inu i Harry są już dosyć długo a nadal zdarzają się sprzeczki gdzie często w ruch idą ząbki. Więc nie muszą się wcale kochać.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 maja 2013, 21:12

Fafka123 pisze:Swoich facetów zapoznawałam w wannie, położyłam tam oczywiście kocyk aby się nie ślizgali ;) Więc jakiś material i do zapoznawania! Inu i Harry są już dosyć długo a nadal zdarzają się sprzeczki gdzie często w ruch idą ząbki. Więc nie muszą się wcale kochać.

aha, to jutro spróbuję tyle że ja mam kabinę prysznicową ;) ale to nawet chyba lepiej :)
Mam nadzieje że w końcu się uda bo się za każdym razem obawiam że sobie coś zrobią, a jutro prawdopodobnie będzie nowa klatka bo dzisiaj była zamawiana

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Świnki morskie: Kejt & Kamil
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 9 maja 2013, 21:14

A nie masz takiej maty antypoślizgowej? Bo jakaś szmata, kocyk czy coś takiego może spowodowac że będzie jeszcze bardziej ślisko :c

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 maja 2013, 21:16

Avonis pisze:A nie masz takiej maty antypoślizgowej? Bo jakaś szmata, kocyk czy coś takiego może spowodowac że będzie jeszcze bardziej ślisko :c

mam taka w kształcie ryby xD
podłoże ją jak tylko mamy w chacie nie będzie bo wolę to robić bez niej chociaż pewnie i tak się by zgodziła

Awatar użytkownika
Avonis
Użytkownik
Świnki morskie: Kejt & Kamil
Kontaktowanie:

Postautor: Avonis » 9 maja 2013, 21:17

No raczej nic z nią nie zrobią... Chyba :c

"Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś." Antoine de Saint-Exupéry

Kejt - 08.12.2012 ♥
Kamil - 08.06.2013 ♥

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 9 maja 2013, 21:23

Avonis pisze:No raczej nic z nią nie zrobią... Chyba :c

zobaczymy, powiem wam jak się to skończyło ;)

sloneczko
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: sloneczko » 10 maja 2013, 11:00

Moim zdaniem latwiej jest polaczyc prosiaczki jesli dokupuje sie prosiaczka jak najmlodszego czyli ok 5 tyg.
Twoje prosiaczki powinnas zapoznac na neutralnym dla nich terenie. Same powinny ustalic kto jest "gora". Jedne prosiaczki sa ulegle inne dominujace, czasem aspoleczne i musza mieszkac same...Miejmy nadzieje ze Twoje sie dogadaja :)

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 10 maja 2013, 20:35

Już się dogadują, łączyłam ich w kabinie prysznicowej i nic sobie nie robili ^^ Owszem czasami zdarzy się zgrzytanie, atakowanie, ale rzadziej więc nie do końca się udało, ale codziennie próbuję i na pewno w końcu się uda tak że bedę się dogadywać bez żadnych bójek :)

Awatar użytkownika
Susłowata
Użytkownik
Świnki morskie: Dropsio
Kontaktowanie:

Postautor: Susłowata » 10 maja 2013, 22:08

Super :super: WIesz, tu chodziło o to, że Łatek zna Twój pokój i czuje swój zapach na dywanie, a Tofciu jest nowy i nie czuje się pewnie. A tak jak Łatek też nie zna terenu, to szanse są wyrównane ;) Tak myślę :P

Tylko durnie twierdzą, że zwierzęta nie mają duszy...
Caviarniana Dropsio

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”