Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

pomocy!!!

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Re: pomocy!!!

Postautor: Mufeska » 17 maja 2013, 6:27

A mama koleżanki łączyła kiedyś świnki?
Róbta co chceta. Po co pytasz o pomoc, skoro wiesz wszystko najlepiej? Fafka ci radzi, a ty mówisz, że mama i mama koleżanki mówią inaczej. No to je pytaj, a nie nabijaj posty na forum.
U mnie faceci też się nieraz pobiją i nie robię z tego żadnej afery. Uprzedzając twojego posta mniej więcej o treści "ale czy ty nie rozumiesz, że moje koleżanki mi mówią, że oni się pozabijają?!"- NIE, NIE ROZUMIEM. Jak faktycznie tak bardzo się kotłują, to oddaj jedną, a nie trzymasz na siłę, no Spasi Chryste.

BTW, nie sprzedawaj Pako, tylko oddaj do SPŚM. Swoją drogą, sądziłam, że raczej oddałabyś Tofika, a nie Pako, z którym jesteś 2 lata.

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Awatar użytkownika

Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Paula » 17 maja 2013, 11:04

No wlasnie, predzej Tofika moglabys oddac bo z Pako sie raczej zżyłas

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Świnki morskie: Harry (Harold) oraz Inu (Mopek) , dwa kochane czupiradła ♥♥♥
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 17 maja 2013, 15:03

Ja też bym prędzej oddała "nową" świnkę niż tą "starą"(piszę w cudzysłowiu bo nie chcę aby świnki były traktowane rzeczowo). Skoro koleżanki i mama tak mówią to wiedzą lepiej niż cała masa forumowiczów... Chanties, błąd za błędem, wpadka za wpadką. To nie jest normalne. Gdybyś robiła tak jak Ci każą użytkownicy nie miałabyś tego problemu. Najśmieszniejsze jest to, że z tego co wiedze Pako ani Tofik nie są Twoimi pierwszymi świnkami stąd też nie mam ani ja ani inni forumowicze tyle wyrozumiałości.

Obrazek
Jest szał,łapki urywa, ogórki latają

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 17 maja 2013, 16:52

Pako nie ma 2 lata!!!!Ma 10 miesięcy!!!
Ja nie wiem czy mają być razem bo się boję że tak się pobiją że krew się mocno poleje...
Edit.
Dobra kolejny raz będą razem ale jak się pozabijają to sobie nie daruję tego... :(
Na noc dopóki się nie pogodzą będą oddzielnie bo ja muszę spać jak w tygodniu chodzę do szkoły, a nie potem na lekcjach spać będę bo już chyba 4 razy się tak atakowali w nocy i w dzień,to wyglądało przerażająco

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 17 maja 2013, 18:32

Świnki morskie nie walczą na śmierć, przestań histeryzować. Jak będziesz robić takie cyrki nigdy się nie pogodzą, wsadź ich do tej klatki i przestań się wtrącać!

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 18 maja 2013, 13:00

Dobra teraz wam mówię coś z ostatniej chwili
Przez to że mówiliście żeby ich zostawić i żeby byli razem tak się pobili że Tofikowi leci krew z pyszczka!!! :mad:
Jest teraz przerażony i się boi czy teraz według was mają być cały czas razem? ja się obawiam że to naprawdę skończy się jeszcze gorzej jak znowu będą razem, nie wiem dokładnie co Pako tym razem zrobił z Tofika pyszczkiem ale leciała mu bardzo mocno krew, ma szczęście że nic gorszego mu się nie stało!
Edit.
Proszę powiedzcie czy w tym wypadku nie mogą być razem?

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 18 maja 2013, 13:08

Tak więc jak juz wspominałam - albo świnki są źle dobrane wiekowo bo NIE MASZ ŻADNEJ PEWNOŚCI, ŻE PAKO MA TYLE A TOFIK TYLE LAT/MIESIĘCY. Albo Tofik jest aspołeczny a takie świnki zdarzają się rzadko. Pako jest raczej "społeczny" bo skoro był z Łatkiem tak długo...

Obrazek

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 18 maja 2013, 13:11

A twoim zdaniem jak to należy rozwiązać? Na przemian ich łączyć i rozdzielać, aż zupełnie się pogubią na amen? -_-
Albo ich wsadzasz do jednej klatki i dajesz im rozwiązać ich własne problemy bez wtrącania się, albo ich rozdzielasz i jedną świnkę oddajesz, bo to co wyprawiasz jest niedopuszczalne i po prostu nie może skończyć się dobrze.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Konto usunięte

Postautor: Konto usunięte » 18 maja 2013, 13:11

Fafka123 pisze:Tak więc jak juz wspominałam - albo świnki są źle dobrane wiekowo bo NIE MASZ ŻADNEJ PEWNOŚCI, ŻE PAKO MA TYLE A TOFIK TYLE LAT/MIESIĘCY. Albo Tofik jest aspołeczny a takie świnki zdarzają się rzadko. Pako jest raczej "społeczny" bo skoro był z Łatkiem tak długo...

z Łatkiem był krótko, a jak przybył do domu to był mały i miał ok. 1-3 miesiące a Łatek 3 lata i dlatego nic sobie nie robili, czasami tylko Pako skakał na Łatka od tyłu

Awatar użytkownika
Fafka123
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fafka123 » 18 maja 2013, 13:25

I tak dalej nie masz pewności... Tak właśnie jest kupować w zoologach. Jeśli nie masz najlepszej sytuacji materialnej istnieją również adopcje, gdzie wiek i charakter są już od razu stwierdzane. No, ale nie o tym mowa.
Tak jak mówi Vagina_denata -jeśli na poczatku już interweniowałaś teraz jest jak jest.

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Zachowanie”