Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

dziwne zachowanie

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
Dorotka
Użytkownik
Świnki morskie: Whisky
Kontaktowanie:

Re: dziwne zachowanie

Postautor: Dorotka » 17 czerwca 2013, 17:08

Tak jak już jest temat o dziwnym zachowaniu świnek to nie będę zakładała nowego tylko tutaj się dopytam :) Mój Whisky niby się mnie nie boi i normalnie daje się głaskać w klatce, ale czasem są takie chwile, że on nie daje mi się pogłaskać tylko mnie kopie tylnymi nóżkami jak koń :confused: i nie wiem o co mu wtedy chodzi czy w ogóle nie chce żebym go głaskała? A czasem jak go drapie po grzbiecie to on drży i coś jakby mruczy... też nie wiem czy to znaczy, że mu się nie podoba? :sad:

Awatar użytkownika

pyyśka
Użytkownik
Świnki morskie: Amiga, Abigail
Kontaktowanie:

Postautor: pyyśka » 17 czerwca 2013, 19:14

Moje świnki też czasem tak jak mówisz kopią, ale to tylko kiedy dotknę je w niektóre miejsca, więc podejrzewam, że mają w tym miejscu łaskotki lub po prostu tam nie lubią. A tak jak mówisz o tym, że drży i mruczy to wydaje mi się, że jest to gruchanie -a to oznacza, że świnka jest bardzo zadowolona:) moje też tak drżą i gruchają, a wyciągają się przy tym w najlepsze więc raczej im się podoba jak je tak głaszczę:)

Awatar użytkownika
Klaudik1
Użytkownik
Świnki morskie: Czesiu[*] , Kubuś ♥
Kontaktowanie:

Postautor: Klaudik1 » 17 czerwca 2013, 21:14

Dorotka tutaj masz taką stronkę co oznaczają dźwięki świnek http://cavia.vel.pl/content/view/56/46/ . ;)
Z tego co tam można wywnioskować to gruchanie oznacza właśnie zadowolenie, a pewnie z tym lekkim kopaniem to dlatego,że mały może ma wyczulone to miejsce, nie lubi jak się w nie dotyka i zwraca ci uwagę żebyś tam nie głaskała. :)

KUBUŚ

Awatar użytkownika
Mufeska
Użytkownik
Świnki morskie: Eska [*], Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek
Kontaktowanie:

Postautor: Mufeska » 17 czerwca 2013, 21:23

Ciesz się, że kopie- Limonka mi palce chwyta, jak jej się coś nie podoba. Niektóre wierzgają, niektóre skubią, twój kopie :p
Hetman też tak drży i grucha, jak go pomiziam, ale dziewczyny tak nie robią. O, za to Muffin i Olek tak! Może to takie samcze zachowanie?

Obrazek
Krówka, Limonka, Hetman, Muffin, Olek.

Kiedyś kupię nóż i powyrzynam wszystkich wkoło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje.

Awatar użytkownika
Dorotka
Użytkownik
Świnki morskie: Whisky
Kontaktowanie:

Postautor: Dorotka » 17 czerwca 2013, 22:43

Faktycznie oglądałam na yt filmiki z gruchającymi świnkami i Whisky grucha :D a bałam się, że może warczy jak piec czy coś xD
Klaudik1 z tym kopaniem to ja jeszcze sobie myślę, że może po prostu nie ma chwilowo ochoty na mizianie i jakoś to musi okazać :D super strona dzięki :) przyda się :)
Mufeska całkiwem możliwe ja nie mam z czym porównać niestety, ale to bardzo przyjemne jest :)

Awatar użytkownika
Klaudik1
Użytkownik
Świnki morskie: Czesiu[*] , Kubuś ♥
Kontaktowanie:

Postautor: Klaudik1 » 18 czerwca 2013, 9:29

No możliwe, zresztą świnka jeszcze młoda, większość maluchów z tego co widzę to woli od pieszczot zabawę. :)

KUBUŚ

este&tomkey
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: este&tomkey » 12 lipca 2013, 10:20

takich ludzi tylko pochwalić i polecić innym:)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca