Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

zgnite zeby u swinki!!!!

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 5 maja 2007, 13:24

ale nawet jak przygarnie to piowinien isc do weta... Przecierz świnka może mieć robaki lub cos innego... :/ I trzeba cos zrobic, bo moze na spacerze komus swinka uciekla i byla w czasie leczenia??

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 5 maja 2007, 13:31

Ja też tak zrozumiałam, że świnka została znaleziona, ale mimo wszystko należy się wyjaśnienie...
I popieram Kagrę, musisz z nią iść do weta, każdy zwierzak niesie za sobą wydatki.

mucha1990
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: mucha1990 » 5 maja 2007, 14:18

swinke znalazlam na podworku i byla strasznie zaniedbana znaczy sie jest strasznie chuda i ma problem z tymi zebami a nie wydaje mi sie ze komus uciekla raczej ktos ja wyrzucil z powodu tych zebow bo ta swinka jest malutka...wydaje mi sie ze ktos ja nie karmil

Awatar użytkownika
Karolajna
Użytkownik
Świnki morskie: Kasia, Kuba, Nutka, na zawsze w moim sercu ['] (oraz szczur Stefan [*]), obecnie 5 szynszyli: Zuzia, Rózia, Fruzia, Suzie i Lilka
Kontaktowanie:

Postautor: Karolajna » 5 maja 2007, 14:20

świnka ma swoje potrzeby, wydajesz na nią dużo pieniędzy ale czasem dla jej zdrowia żeby żyła...

[ Dodano: 05 Maj 2007, 14:20 ]
Mógł ale nie wiadomo... Może ktoś wypuścił w klatce na dwór, a świnka była w czasie leczenia?? może on dostał ją od kogoś kto nie dbał o tą świnkę??

"Za­rozu­miałością oraz bez­czel­nością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." ~Mark Twain
Moje kochane świnki na zawsze w moim sercu... Dobranoc aniołki.

Awatar użytkownika
Teeta
Użytkownik
Świnki morskie: 3 świnki, 2 króliki, 1 kot
Kontaktowanie:

Postautor: Teeta » 5 maja 2007, 14:36

mucha 1990, ja pierwszy raz spotykam się z takim problemem, jak zgniłe zęby...
tylko weterynarz pomoże, jak nie masz za wiele pieniędzy, to może pójdź do najbliższego TOZ, porozmawiaj z nimi, że nie masz za dużo pieniędzy i że znalazłaś świnkę, może Ci pomogą. potem oddaj świnkę komuś, kogo będzie na nią stać.
Sorry, ale lepszego wyjścia z takiej sytuacji nie widzę. świnka to nie rzecz, jak zachoruje dosyć poważnie, to czasem koszta leczenia przekraczają 100 zł...

:)

Awatar użytkownika
Moncia
Zasłużony
Świnki morskie: Filip
Kontaktowanie:

Postautor: Moncia » 5 maja 2007, 14:54

Teeta pisze:mucha 1990, ja pierwszy raz spotykam się z takim problemem, jak zgniłe zęby...
tylko weterynarz pomoże, jak nie masz za wiele pieniędzy, to może pójdź do najbliższego TOZ, porozmawiaj z nimi, że nie masz za dużo pieniędzy i że znalazłaś świnkę, może Ci pomogą. potem oddaj świnkę komuś, kogo będzie na nią stać.
Sorry, ale lepszego wyjścia z takiej sytuacji nie widzę. świnka to nie rzecz, jak zachoruje dosyć poważnie, to czasem koszta leczenia przekraczają 100 zł...

Popieram Teetę...
Wiadomo wet kosztuje...
Ja kupiłam chora świnke i bardzo dużo wydałam na jej leczenie.
Musisz coś zrobić samo forum Ci w tym wypadku nie pomoże...

Obrazek

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 5 maja 2007, 16:47

My nie jesteśmy w stanie ci pomóc. Nikt z nas nie ma wykształcenia weta, a w dodatku na odległość ciężko coś doradzić. Poza tym czasem domowe sposoby mogą zaszkodzić. Pochodź po wetach, powiedz że znalazłaś świnkę, może których zgodzi się ją chociaż zobaczyć i powiedzieć jak ją leczyć.
Skoro wzięłaś ją do siebie, to stałaś się za nią odpowiedzialna.

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Fazzy
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Fazzy » 29 maja 2007, 18:27

mucha1990 No i co z prosiakiem. Napisz jak się skończyła sprawa !! :)

Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca