Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Klatki naszych swinek-galerie

Dyskusje związane z głównym lokum świnki morskiej.
Paula
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Klatki naszych swinek-galerie

Postautor: Paula » 16 lipca 2013, 17:06

Olivianna pisze:
Paula pisze:http://3.bp.blogspot.com/-AJ9y7evrsBw/Ud1fP_FX3VI/AAAAAAAACbE/CceZ0avAh_o/s1600/DSCN7205.JPG mój ma takie mieszkanko, po klatce rozsypane te korki trocinowe a najwiecej ma w kuwecie po prawej stronie :) a tak pozatym to z chlopakiem jakis czas temu zrobilismy mu półeczke, prawie ciągle tam przesiaduje ;)

http://3.bp.blogspot.com/-KE2CIw-kR_U/U ... CN7207.JPG - i tu kolejne foto :P

mam pytanie odnośnie paśnika na sianko. Planuję kupno, ale nie wiem czy świnki bez problemu z niego jedzą, bo wydaje mi się takie zbite.

Dla mnie zdecydowanie kula jest lepsza od pasnika i Roki bez problemu je z niej sianko :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Grzywka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Grzywka » 6 sierpnia 2013, 11:30

Witam serdecznie :) Jestem nowa na tym forum i również chciałam przedstawić mieszkanie moich prosiaków. Zdjęć mam masę, bo ich lokum przechodziło bardzo dużo metamorfoz :P Pokażę jednak na razie tylko aktualnie urządzoną klatkę, żeby nie zajmować połowy tematu.

Klatka.jpg

Klatka2.jpg

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 6 sierpnia 2013, 11:33

bardzo fajnie mają ją urządzoną :D

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
Grzywka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Grzywka » 6 sierpnia 2013, 11:38

Dziękuję :-) Zdecydowałam się na czarną matę, co nie wygląda na zdjęciach zbyt zachęcająco, ale nie widać bobków, więc jestem zadowolona :-)

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Świnki morskie: Dunia [*], Łatek 1 [*], Łatek 2 [*], Pako [*], Tofik [*] , Mientus [*], Alfie, Crispy
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 6 sierpnia 2013, 11:56

powiem Ci że dobry pomysł z czarną matą ;)

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Awatar użytkownika
Grzywka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Grzywka » 6 sierpnia 2013, 12:40

Zastanawiałam się nad dry bedem, ale to drogi interes i sądzę, że u nas mogłoby się nie sprawdzić, bo chłopaki są flejami i byłby non stop brudny, mokry i podgryzany :P Mata jednak najlepiej się sprawdza w naszym przypadku, a kolorów mat też miałam sporo i jednak czarna najlepiej się sprawdza :D

Olivianna
Użytkownik
Świnki morskie: Askja
Colima
Kontaktowanie:

Postautor: Olivianna » 6 sierpnia 2013, 14:25

bardzo ładnie klateczka wygląda :) widać, że uporządkowane jest wszystko, a z tym czarnym to faktycznie bardzo dobry pomysł

Obrazek

Awatar użytkownika
Grzywka
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Grzywka » 6 sierpnia 2013, 15:09

Dziękuję :) A uporządkowane jest, bo zaraz po sprzątaniu :P Czarny fajny, ale na kocykach są niestety białe plamy, których nie mogę się pozbyć, szorowałam wszystkim już...
Miałam nie pokazywać zdjęć poprzednich wystrojów klatki (klatek), ale nie mogę się powstrzymać :lol: Mam nadzieję, że może kogoś zainspiruje, a i ja się dowiem, co było źle :)
4.jpg
Tak wyglądała przeprowadzka pierwszego świniaka z 70-tki do 120-stki :)

oo.jpg
Później, jak już dołączył do nas maluszek, był "ograniczony" wybieg.

ZA2.jpg
I tu kolejny (ze względu na straszliwie mały pokój musiałam poprzedni zmniejszyć).

b22.jpg
Następnie była samoróbka, ale się nie sprawdziła, a szkoda, bo się napracowałam (lubię kombinować :-P ).

Ku2.jpg
I kolejna "samoróbka", która mimo wygody i przestrzeni (180x70 cm), była ciężka w utrzymaniu.

I to tak z grubsza :P Ogólnie edycji klatki (120-stki) było o wiele więcej, ale to raczej przenoszenie półek w różne miejsca i kombinowanie z wyposażeniem. Mam nadzieję, że nikt nie będzie miał nic przeciw, że tak zagraciłam temat :)

Awatar użytkownika
alvantis
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: alvantis » 6 sierpnia 2013, 15:26

Najbardziej podoba mi się ulepszenie 2,3 i 4 :D Super to zrobiłaś :) Chciałabym mieć tak dla swoich, szkoda że nie mam tyle miejsca w pokoju :/

OD 14.04.18r. ZE MNĄ:
Alfie i Crispy

Olivianna
Użytkownik
Świnki morskie: Askja
Colima
Kontaktowanie:

Postautor: Olivianna » 6 sierpnia 2013, 16:09

super! na prawdę miałaś super pomysły! fajnie, że zdjęcia wstawiłaś, zainspirowały mnie :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca