Dzieki serdeczne za rady. Wiele sie zmieniło odkąd ponad 10 lat temu hodowałam ostatnią swinkę morską...
Gdzie dostane te dobrą karme i czy każda swinka ją lubi? bo nie jestem zbyt zamożna i nie chciałabym sytuacji że kupię drogo a potem zostanie mi nieruszona...
Bede miala jeszcze wiele pytan bo wyraźnie wypadłam już z roli jako właścicielka świnki. Nie wiem na przykład czy świnkę z długą sierścia nalezy czesac i czy sa szczotki dla swinek - próbowałam szczotką dla psa ale Pędzel zaatakowała ją zebami
Moja świnka jest wzieta od ludzi którzy ją dziwnie traktowali i np. dzieci obcięły jej troche najdłuższej sierści z tyłu ale widzę że odrasta. Z przodu na szczęscie jej nie obcinały i Pędzel fryzure ma komiczną przez prawie cały czas.
Nie bardzo lubi biegać ale robi postepy. Lata po dywanie i "gdacze" oraz rozpaczliwie mnie woła gwizdaniem i narzekaniem, normalnie cały czas wydaje jakieś dźwięki. A jak sie domaga o żarcie w klatce - o matko, cały zestaw gwizdów, narzekania, gdakania, wywracania ostentacyjnie nosem miseczki, rzucania sie z furią na poidełko bądź zębami na kratki

. Kocham świnki morskie bo są takie komunikatywne!