Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Przedstawiam Wam Wiesia!

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Lidziiia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Przedstawiam Wam Wiesia!

Postautor: Lidziiia » 21 maja 2007, 13:53

Witam! Dwa dni temu kupiłam rozetkę:hyhy: . Jak na razie jeszcze nie wiem jakiej jest płci :zawstydzony: , bo strasznie sie mnie boi :( i nie zaglądałam jej TAM.

NOm, a tak poza tym to ma 3 miesiące, ubarwiona na grzbiecie jak zając, pośrodku pyszczcka ma białą łatę, tyłeczek brązowy. Myslę, że niedługo wstawię zdjęcie :D

Mam tylko cichą nadzieję, że sie szybko oswoi, bo jak na razie wieje na mój widok z popłochem. :/

Chyba nie powinnam jej teraz wyciągac, prawda? Ale już sie nie mogłam opanować, jest taaaaaka śliczna. Biedaczka zesikała sie na mnie dwa razy pod rząd :wstyd: . Już jej taczej nie wyjmuję, ucieka.

A, właśnie!! Ona ma dopiero trzy miesiące, a ja chciałabym ją odrobaczyć. Czy nie za wczesnie? BOję sie, że taki ponowny transport do weta i z powrotem jeszcze bardziej ją zestresuje.

"Brak wody może być najważniejszą kwestią, z którą ludzkość będzie miała do czynienia w najbliższej przyszłości..."
Jan Paweł II

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Magda_Oska
Zasłużony
Świnki morskie: Izzy, Klara, Elvirka [*], Elias [*]; FRETKI: Bajzel[*] i Chandramukhi
Kontaktowanie:

Postautor: Magda_Oska » 21 maja 2007, 13:59

Lidziiia, gratuluję serdecznie :D Nich prosiak zdrowo rośnie, no i czekam na zdjęcia :)

Pozdrawiam:
Magda_Oska
Obrazek

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 21 maja 2007, 14:11

Witamy Twojego prosiaczka :)
Narazie jej nie wyciągaj, poczekaj aż się oswoi. W końcu ciekawość przerośnie świnkę i sama będzie wyglądała z domku. Co do odrobaczania to już jak najbardziej można. Szczególnie jeśli świnka będzie wypuszczana na dwór.
A swoją drogą-3 miesiace? Ktoś ją oddał do zoologa? Zazwyczaj w zoologicznych lądują miesięczne lub nawet młodsze świnki...

No i czekamy na fotki ;)

admin
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: admin » 21 maja 2007, 16:01

Witaj w naszym serwisie :)

Awatar użytkownika
a-n-k-a
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: a-n-k-a » 21 maja 2007, 18:11

Hej ;) Czekam na zdjęcia jak się już oswoi ;D

Pozdrawiamy serdeczne Ania i Dyziek xD

Awatar użytkownika
Monia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Monia » 21 maja 2007, 18:45

Witam Ciebie i Twojego świniaka :) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia :D

Awatar użytkownika
Lidziiia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Lidziiia » 21 maja 2007, 20:36

Nom, tak 3miesiące. I tak uwazam, że jest młodziutka.

Są postępy w oswajaniu! Mimo, ze sie bała, wyciagnęłam ją z klatki. Obwąchała mnie dokłanie (jest strasznie ciekawska:D). Jak ją juz włożyłam z powrotem, poszłam umyć ręce, a tu słyszę, że świniak gwiżdze! Przyszłam, patrzę, a ona stoi na dwóch łapach i gwiżdze w najlepsze, podnosi łeb do góry. Co to oznaczało?

Albo jak ją wyciągam i zaczyna lekko pokwikiwac jak ją glaszcze, a jak przestaję to ona też? Zaznaczam, ze jest nieoswojona, to dopiero leci trzeci dzień jak u nas jest.

A! Moja "mądra" mama nie mogła sie oprzec i wpuciła Chrumcia (chomika) do klatki świnki. Spokojnie tylko! Chrumcio to bardzo grzeczny chomik, który nigdy nikogo nie ugryzł. Najpierw sie obwachały przez pręty. Świnka od razu podeszła, czego nie robiła wcześniej! Jak tylko wpuściłyśmy chomika do klatki świni to zaczęły sie obwąchiwać. A teraz najlepsze! Pierwsze co zrobił chomik, to dobral sie śwince do jedzenia :rotfl: . Zmłucił pół miski i zachomikował. Ogólnie to odwiedzizny przebiegły b.spokojnie.

Tak sie teraz zastanawiam, czy to nie za chomikiem moja świnka tak piszczała? :zdziwko:

"Brak wody może być najważniejszą kwestią, z którą ludzkość będzie miała do czynienia w najbliższej przyszłości..."
Jan Paweł II

Awatar użytkownika
Moncia
Zasłużony
Świnki morskie: Filip
Kontaktowanie:

Postautor: Moncia » 21 maja 2007, 21:11

Witam witam:P

Obrazek

Awatar użytkownika
Guffi
Zasłużony
Świnki morskie: Sprite, Coffee, Topanga[*], Amimoto
Kontaktowanie:

Postautor: Guffi » 21 maja 2007, 21:13

Swinki zazwyczaj piszczą kiedy czegoś chcą :D , może poczuła pietruszkę :hyhy: . Czasem też ze szczęścia jak wraca pańcia ;)

Awatar użytkownika
OLA I JULIA
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: OLA I JULIA » 23 maja 2007, 19:45

Witamy Cię bardzo serdecznie! :D No i Wiesia oczywiście też!

Kocham moją świnkę![*]

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”