Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

świnka wszędzie sika

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
monyku
Użytkownik
Kontaktowanie:

świnka wszędzie sika

Postautor: monyku » 24 listopada 2013, 11:02

mam świnkę morską już (czy dopiero?) 3 miesiąc :) ogólnie super, tylko coraz bardziej denerwuje mnie jej sikanie. nieważne gdzie jest, tam gdzie stoi tam sika. siedzi na mnie, sika. łazi po mieszkaniu i sika. o bobkach nie wspomnę, nawet gdy jest kilka godzin po jedzeniu bobkuje seriami, jeden za drugim. W klatce ma wiórki, ostatnio włożyłam je do pojemniczka na pół wielkości klatki, na reszcie położyłam miękki ręczniczek - myślałam że będzie sikać tylko w wiórki ale nici :( ręcznik cały zasikany, zabobkowany. Oglądam zdjęcia WASZYCH klatek dla świnek i wiele ma materiałowe podłoże i jakieś małe pojemniczki z trocinami gdzie świnki mają się załatwiać, ale u mnie to nie zdaje egzaminu. CZY MOŻNA ŚWINKĘ NAUCZYĆ ZAŁATWIAĆ SIĘ TYLKO W JEDNYM MIEJSCU?? Pomocy, już nie mam sił ciągle wycierać po niej podłogi i przebierać się bo mnie obsikuje ;/

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Re: świnka wszędzie sika

Postautor: vagina_denata » 24 listopada 2013, 12:37

Ile ma świnka? Jeżeli jest jeszcze dzieckiem, to jest to normalne, bo małe świnki bardzo często sikają gdzie popadnie i totalnie nad tym nie panują ;) Z czasem z tego wyrastają.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.

Awatar użytkownika
monyku
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: monyku » 24 listopada 2013, 13:54

świnka ma mniej niż pół roku, tak to jeszcze dziecko. czyli z tego wyrośnie?:D jeeej, pocieszenie! :)

Awatar użytkownika
vagina_denata
Zasłużony
Świnki morskie: Lucek, Harley, Remek
Kontaktowanie:

Postautor: vagina_denata » 24 listopada 2013, 15:04

No to niedługo powinna zacząć panować nad pęcherzem :) Ale to też nie oznacza automatycznie, że będzie korzystała z kuwety.

W orszak niech wierzy, kto nie wie gdzie idzie.