Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

ziółka kupione w zoologu a sklepie zielniczym ...

Dział poświęcony prawidłowej diecie świnek morskich.
loczek1092
Użytkownik
Kontaktowanie:

ziółka kupione w zoologu a sklepie zielniczym ...

Postautor: loczek1092 » 8 stycznia 2014, 20:16

Mam swinke od 1 msc. Chcialam jej urozmicic diete ziolami kupialam jej : korzen pietruszki, rumianek, babke lancetatowa i pokrzywe na pocztek ;). Czym sie roznia ziola kupione w zoologu a sklepie zielniczym ? W skladzie pisze ze dali tylko rumianek babke pokrzywe... I tylko ususzyli. Czy ziola kupione w sklepie moga zaszkodzic swince ?

Awatar użytkownika

Rossali
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: ziółka kupione w zoologu a sklepie zielniczym ...

Postautor: Rossali » 19 stycznia 2014, 22:26

Nie jestem w tej dziedzinie znawcą, ale wydaje mi się, że suszki ze sklepu ziołowego powinny być raczej dobrej jakości. Tylko... nie wiem, czy prośki będą chciały je jeść. Ja kupiłam swoim w ziołowym nagietka i nie tknęły niestety :( tylko że moje to w ogóle dziwaki - z suszonego tylko sianko jedzą :)
Ale tak jak teraz patrzę na ceny suszone nagietka np z Zuzali, to jednak kupując w ziołowym przepłaciłam :]

loczek1092
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: ziółka kupione w zoologu a sklepie zielniczym ...

Postautor: loczek1092 » 23 stycznia 2014, 15:47

Ale do tych "ludzkich" ziół także nic nie dodają tylko się je suszy... Moja prośka uwielbia ziółka smakują jej :D Nic się jej nie dzieje więc będę jej kupowała w tym zielarskim : ) Niestety w moim zoologu nie ma ziół :c

Wróć do „Żywienie”