Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

TIMON wita

Przywitaj się z innymi użytkownikami. Napisz coś o sobie i swoich zwierzakach.
Awatar użytkownika
Kyokochan
Użytkownik
Świnki morskie: [*]Qui-Qui,[*]Tonks,[*]Tessy,[*]Kadi, Timon
Kontaktowanie:

TIMON wita

Postautor: Kyokochan » 10 lutego 2014, 12:14

Nazwałam prosiaczka Timon bo staje na dwóch łapkach, ma szybkie gwałtowne ruchy, wielkie oczy z przerażenia jak coś usłyszy i ciągle kopie w sianie :lol: jest tak bojaźliwy jak surykatka, myślę że to będzie dobre imię, może zmieni się na lepsze jak Timon z króla lwa i już nie będzie tylko bojaźliwym Świnkiem
Załączniki
DSC_0534.JPG
DSC_0533.JPG
DSC_0535.JPG

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony
Świnki morskie: Mikołaj, Marcel, Gabryś

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Re: TIMON wita

Postautor: merida91 » 10 lutego 2014, 13:00

Sianko raczej do paśnika, bo świnka na niego narobi a później to zje ;P Czym go karmisz? Jaką ma klatkę?

Awatar użytkownika
Kyokochan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kyokochan » 10 lutego 2014, 13:13

dzisiaj musiał siedzieć na sianku bo trociny mu do noska wchodziły i kichał, a akurat miałam tylko siano pod ręką. Już mu wykładam granulkami właśnie. Narazie karmię go tym czym karmili go w zoologicznym w obawie przed rozwolnieniem przez zmianę diety + stres(co już mi się zdarzyło i straciłam świnkę po 3 dniach), a później powoli mam zamiar mu powoli dawać Vitapol. Dostał jabłko trochę marchewki i dzisiaj przekupywałam go pietruszką :P Klatka duża dla królika wyparzona i dokładnie umyta po poprzedniej śwince. Biega jak oszalały po niej i przeskakuje w ramach ćwiczeń jabłko XD

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 10 lutego 2014, 22:24

Odradzałabym Vitapol.. to straszny syf :/ Jak już możesz spróbować Vitakraft ktróry jest dobry czy też Versele Laga, Cavia Complete, Cavia Nature. Są droższe, ale świnki jedzą wszystko bez myszkowania po ulubione składniki, więc na jedno wychodzi, ponieważ większa część Vitapolu czy Megan pozostaje w misce lub poza nią - wysypana

Awatar użytkownika
Kyokochan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kyokochan » 11 lutego 2014, 9:10

problem niestety w tym że mieszkam w takim miejscu gdzie albo karmy są na wage albo z animalsa albo z vitapolu. To prawda że zostaje dużo w misce ale jak potem mi braknie karmy a ja nie bede miala tyle kasy żeby zamówić z neta to świnek będzie głodował a nie zawsze mam bo jestem studentką a lepiej nie zmieniać mu karmy. Jeszcze i tak boje się mu dać nową karmę bo to stresik mały. Timon siedzi właśnie w moich włosach i przyzwyczaja do otoczenia :P jestem cała podrapana przez jego zwiedzanie moich rękawów :P

Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Postautor: Cavialina » 11 lutego 2014, 9:50

Nie widzę problemu, istnieje allegro. Możesz kupić worek VL Cavia Complete, kurier przywiezie Ci do domu :) Na pewno to lepsza alternatywa niż miejscowy Vitapol.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kyokochan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kyokochan » 11 lutego 2014, 10:13

no niestety kasa jest wielkim problemem dla wszystkich studentów :) a potem jest tylko problem z zamawianiem kiedy się karma skończy musiałabym poszukać w pobliskich sklepach i znaleźć coś innego jak mówicie że vitapol jest taki zły. Chociaż moja świnka jadła całe życie vitapol i była w bardzo dobrej kondycji

Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Postautor: Cavialina » 11 lutego 2014, 10:26

Przelicz sobie, 8kg worek za 130zł = 16zł za kilogram, a tyle kosztuje szajsowata, kolorowa karma na wagę pełna cukru i barwników. Naprawdę się opłaca. Cavia Nature jest jeszcze tańsza i sprzedawana w większych workach.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kyokochan
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Kyokochan » 11 lutego 2014, 10:49

wierzę :) wiem że się opłaca ale 130 zł nie mam choćbym bardzo chciała :) a vitapol powiem Ci ostatnio się poprawił, zmienił opakowanie i pakowanie jedzenia, a ziaren jest znacznie mniej :> jak już mówiłam postaram się jeszcze poszukać w okolicy innych karm bo na zamawianie z internetu mnie nie stać

Obrazek

Awatar użytkownika
merida91
Zasłużony

(*) Fafik
(*) Duduś
Kontaktowanie:

Postautor: merida91 » 11 lutego 2014, 11:12

Zapytaj w sklepie. Ja zapytałam - Panie miały jedynie Vitapol i Vitakraft. Po tym jak poprosiłam o Versele Laga, dość że zamówiły, to teraz mają całą linie tej karmy :)

Awatar użytkownika
Świnkowy poleca

Wróć do „Powitania”