Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Świnka stęka !

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Awatar użytkownika
miika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Świnka stęka !

Postautor: miika » 26 marca 2014, 21:33

Mam nietypowy problem,otóż mam moją świnkę dobre 4 lata mieszka sobie razem z drugim świniakiem,lecz od jakiś 3 dni moja świnka stęka (ma takie ataki co jakiś czas) je normalnie,pije,wręcz ma duży apetyt,myślałam,że to zaparcia dałam espumisan oraz herbatkę koperkową,ale nie pomogło,do weterynarza się nie udam nie ma u mnie znającego się weta :bored: guza mojej poprzedniej świnki leczył maścią dla krów,a inny się nie chciał podjąć.Nie wiem co to może być mam nadzieje,że to nie guz co mam zrobić ? Narazie zrobię jej dietę ze samo sianko i ziarno,może to pomoże,a możę wina leży właśnie w sianku i karmie :confused:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Cavialina
Hodowca
Świnki morskie: Macho, Winona, Amadea, Amid the falling snow
Kontaktowanie:

Re: Świnka stęka !

Postautor: Cavialina » 26 marca 2014, 21:56

Iść do weta, ja też niestety dojeżdżam do innego miasta

Obrazek

Awatar użytkownika
miika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: miika » 26 marca 2014, 22:48

to wiem,dlatego w poście od razu napisałam o weterynarzu bo byłam przekonana,że pierwsze to mnie wyślą do weta,ale chodzi mi czy ktoś wie co oznacz ten dźwięk,a może widział jak świnka tak robi ?

Awatar użytkownika
Renika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Renika » 26 marca 2014, 23:01

Ciężko mówić coś o stękaniu świnki - musiałabym najpierw usłyszeć, ale może to być problem z serduszkiem, przeziębienie, wzdęcia, a może coś co utknęło w pysiu? Każdy z tych przypadków wymaga badania u weterynarza. Ja jeżdżę ok.60 km do weta jak jest taka potrzeba. Sianka nie odstawiaj, podawaj dobrą karmę dla świnki (bez ziaren), świeże i suszone warzywa, może jakieś ziółka do smaku. Jak masz wątpliwości to napisz do weterynarza:
http://www.ogonek.waw.pl/zadaj_pytanie.html

Awatar użytkownika
miika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: miika » 29 marca 2014, 21:43

Już okey ;)