Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Teodor

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Wazoniasty
Użytkownik
Kontaktowanie:

Teodor

Postautor: Wazoniasty » 26 kwietnia 2014, 18:47

Siemka.

Mam świnkę, od 7 miesięcy i nigdy przez ten czas nie widziałem u niej czegoś podobnego.. A mianowicie, od 2 dni jakoś nie zachowuje się ona tak jak zawsze, nie piszczy jak wchodzę, nie je, nie pije, leży w miejscu i nawet nigdzie nie chce iśc, ropieją jej oczka i nosek, wypada sierść jak ją tylko złapie.. I nie wiem co to może być, wiem, ze muszę do weterynarza, no, ale dzisiaj już niestety zamknięte. Muszę czekać do jutra. Powiedzcie mi czy ktoś tak miał już może ? Co to może być ? Bo się boję ..

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Renika
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Teodor

Postautor: Renika » 26 kwietnia 2014, 19:06

Skoro dzieje się to już od 2 dni to nie wiem na co czekasz...Z tak poważnymi sprawami idzie się od razu do weta. Ja jechałabym w tym momencie do najbliższej czynnej lecznicy. Sprawdż tu:
http://www.swinkimorskie.eu/nowe_forum/ ... 1bd08bc207
Jeżeli świnka nie je i nie pije to trzeba ją dokarmiać przez strzykawkę 5 razy dziennie robiąc papkę z pokarmu lub mieć w pogotowiu tzw. karmę ratunkową (do kupienia u weterynarza).To może być przerost zębów trzonowych lub jakaś infekcja bakteryjna.

Wróć do „Choroby i problemy”