Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Chora łapka po zastrzyku ?

Niezbędna pomoc w przypadku podejrzenia choroby lub innych problemów.
Michellez
Użytkownik
Kontaktowanie:

Chora łapka po zastrzyku ?

Postautor: Michellez » 21 października 2014, 20:42

Moja malutka świnka strasznie kuleje na tylnia łapke, pamietam ze od poczatku chodzila troche dziwnie ale nie miala z tym problemow i nie wyglada zeby ja cos bolalo bo biega itp. We czwartek po wizycie u weterynarza i zastrzyku na swierzb praktycznie miala ja w powietrzu, teraz jest lepiej ale dalej jest jakas wykrzywiona. Co to może być ? Nie miała podawanej witaminy c gdyz mamy ja krótko (w sklepie zoologicznym raczej nic nie dostawala) a w trakcie leczenia wet prosil aby nie dotykać ;(

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Re: Chora łapka po zastrzyku ?

Postautor: GalaxySparkle » 21 października 2014, 21:32

Chwila. Wet dawał zastrzyk na coś innego, a łapki nie obejrzał lub nie powiedział nawet co to może być?
Witaminy nie musisz jej podawać, jeśli ma menu bogate w nią (pietruszka, papryka), wtedy lepiej tak naturalnie dostarczać jej witaminę C niż w niemiły sposób w kropelkach.

Michellez
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Michellez » 26 października 2014, 14:58

Swinka miała świerzb ale weterynarz nie powiedział nic o łapce, skoro to świnke nie boli to czy to możliwe żeby się z taką urodziła ?

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 27 października 2014, 0:34

Powiedziałaś weterynarzowi wszystko, co tutaj nam? Jeżeli zlał Twoje pytania i objaw u świnki, to może pomyślisz o zmianie weterynarza? Trudno powiedzieć, co jej jest, bez prześwietlenia czy choćby badania. Nie byłabym też taka pewna, że świneczkę to nie boli. Wiesz, że świnki ukrywają choroby.

Michellez
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Michellez » 27 października 2014, 6:41

Nie dokońca zlał tylko po prostu głównie po zastrzyku zaczęła źle chodzić tą łapką. Dotychczas wet wydawał się naprawdę dobry, polecany przez stowarzyszenie. No w takim razie pójdę z pysią dowiedzieć się co to może być. Dziękuję

Wróć do „Choroby i problemy”