Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Częsty wytrysk u samca

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
chupakabra
Użytkownik
Świnki morskie: Kłaczek-Tucik [*]
Kontaktowanie:

Częsty wytrysk u samca

Postautor: chupakabra » 9 grudnia 2014, 20:20

Chciałam się zapytać czy ktoś się spotkał z takim czymś u swojego prosiaka. Mam świnkę samca, jest młody i pełen energii. Często, kilka razy dziennie miewa wytrysk. Gdy głaszczę go po grzbiecie i miziam po pyszczku, prosiak grucha wyraźnie zadowolony no i wtedy właśnie to następuje. Macha tyłkiem w powietrzu jakby kopulował...śmiesznie to wygląda :sleepy: :shock: :O Gdy pierwszy raz tak zrobił, byłam w szoku... :shock:

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
ewelkka
Użytkownik
Świnki morskie: PAMCIA i TRUSIA [*]
Kontaktowanie:

Re: Częsty wytrysk u samca

Postautor: ewelkka » 3 stycznia 2015, 13:58

chupakabra pisze:Chciałam się zapytać czy ktoś się spotkał z takim czymś u swojego prosiaka. Mam świnkę samca, jest młody i pełen energii. Często, kilka razy dziennie miewa wytrysk. Gdy głaszczę go po grzbiecie i miziam po pyszczku, prosiak grucha wyraźnie zadowolony no i wtedy właśnie to następuje. Macha tyłkiem w powietrzu jakby kopulował...śmiesznie to wygląda :sleepy: :shock: :O Gdy pierwszy raz tak zrobił, byłam w szoku... :shock:

niestety nie wiem jak to jest w przypadku samczyków, ponieważ moje dwa samczyki, które miałam kiedyś kiedyś nie zachowywały się tak :) poczekaj na odpowiedź od kogoś, kto ma chłopca i może u siebie zaobserwował takie zachowanie, bądź poradź się specjalisty jeśli Cię to niepokoi :) :P

Po co się wypowiadasz, skoro nie masz nic istotnego do przekazania? Skoro nie wiesz, jak to jest i nie znasz odpowiedzi na pytanie - nie odpowiadaj. Znajdę jeszcze kilka Twoich odpowiedzi tego typu i poleci ostrzeżenie.
Sensibles.

Obrazek
PAMCIA i TRUSIA [*] 04.01.2015 :(

Awatar użytkownika
Patka <3
Użytkownik
Świnki morskie: Maciuś <3
Kontaktowanie:

Re: Częsty wytrysku samca

Postautor: Patka <3 » 28 stycznia 2015, 15:21

Powiem Ci ze dziwna sprawa. Mialam chlopczyka przez 4 lata i nic takiego sie nie dzialo. Teraz mam drugiego juz ponad pol roku i tez nie zdarza musie. Dodam zeoba nie wykastrowane !

Czoko<3

Spicy78
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: Częsty wytrysk u samca

Postautor: Spicy78 » 28 stycznia 2015, 20:41

Rozbawiła mnie cała ta sytuacja :D. Wytrysk w sensie, że coś leci?. Czy po prostu prosiak macha tyłkiem i po sprawie?. Bo jeśli tak to jest to normalne, u moich 2 Panów często się to zdarza. Po prostu mają "chcice" ;) zapomniałam jak to się rasowo nazywa, ale tak jak i samiczki mają ruję, tak i Panowie też.