Moja świnka ma ręcznik w klatce na którym śpi i załatwia różne sprawy i czy ona tego ręcznika nie będzie gryzła bądź pruła jak go wypiorę /umyję? Tylko błagam, nie piszcie coś tego typu "Nie! Przecież to powinnaś wiedzieć! " Proszę tylko o SPOKOJNĄ odpowiedź Dziękuję za każdą odpowiedź
Moje świnki tez mają delikatny ręcznik do leżenia. Co tydzień go piorę normalnie w proszku w pralce z ich matą i nic się nie dzieje, ani świnki go nie gryzą.
Są różne świnki. Jedne podgryzają wszystko w zasięgu swojego wzroku, inne nie. Jeżeli Twoja świnka należy do tych niegryzących to nie masz się czym martwić
Świnka absolutnie nie powinna siedzieć na sianie, a tym bardziej na słomie. Tak, wiem doskonale, jak wygląda słoma, mieszkam na wsi. Za dzieciaka nieraz biegało się po świeżo skoszonym polu, takim zaraz po odjeździe kombajnu. I wracało się z pokaleczonymi stopami. Słoma jest bardzo twarda i ostra, może doprowadzić do nieszczęścia. A wracając do tematu: tak, świnka może mieć ręcznik. Moje uwielbiają się na nich wylegiwać ale też na nie siusiać i robić bobki. Trzeba więc pamiętać o ich regularnej wymianie i praniu, najlepiej co drugi dzień, a w razie potrzeby nawet codziennie.