Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

zazdrosna swinka :)

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Jusia
Użytkownik
Kontaktowanie:

Re: zazdrosna swinka :)

Postautor: Jusia » 30 stycznia 2015, 8:19

No i to jest konkretna odpowiedz.. Właśnie po to przyszłam aby podjac decyzje teraz czy później.. Wszystko wskazuje na to ze świnką pojawi się w naszym domu juz po narodzinach ze względu na mój pogarszający się stan zdrowia.. Po za tym ja musze wybrac swinke idealna do siebie właśnie "ta".. Wiec na pewno nie pojde jutro i jej nie kupie.. Najpierw trzeba skompletować wszystko co potrzebne.. A chce tez żeby moje dziecko wychowywalo się ze zwierzątkiem..

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Sensibles
Zasłużony
Świnki morskie: Xsara [*], Funiek
Kontaktowanie:

Postautor: Sensibles » 30 stycznia 2015, 14:21

Dobra decyzja :) Po porodzie ocenisz, czy czujesz się wystarczająco na siłach, aby kupować rzeczy dla świnki (tym akurat może zająć się tata dziecka) czy też samo zwierzątko (tutaj, jak sama napisałaś, będziesz musiała zdecydować sama, więc będzie wymagało to od Ciebie pojechania tam, wyboru, przywiezienia do domu...). Daj sobie samej czas, czytaj o świnkach przez ten czas, kiedy jeszcze oczekujesz, bo naprawdę warto wiedzieć o wiele więcej, niż "potrzeba", niż za mało i dowiadywać się w ostatniej chwili, kiedy jest już za późno i świnka umiera nam na kolanach.

Idąc cmentarną aleją szukam Ciebie, mój przyjacielu.

Elly
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Elly » 30 stycznia 2015, 17:48

W takim razie życzę Ci dużo zdrowia, bo to jest w tym momencie najważniejsze dla Ciebie i Twojego dzieciątka :) świnka to nie zając, nie ucieknie :)