Witam. Jestem nowa na tym forum i jeszcze nie wszystko ogarniam, ale staram się orientować co i jak ... więc chciałam spytać was o radę odnośnie istoty świnki morskiej. Jakie to zwierzę ? Jakie ma usposobienie ? Co lubi, a czego nie ? Jak "dogaduje" się z innymi zwierzętami domowymi ? (może być w domu z jamnikiem na jakiejś "wyżynie") Czy jest to płochliwe, trudne zwierzę ? I tak SZCZERZE SZCZERZE ... śmierdzi ? 
Pytam się ponieważ bardzo chciałabym wziąć pod opiekę jakąś świnkę. Dużo czytałam na jej temat jednak pozostają jeszcze pytania przedstawione powyżej ... chcę też przekonać mamę na to stworzonko, bo uważam, że mogę się czymś takim zająć. 
Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam forumowiczów.

mnie dwie świnki w miesiącu kosztują około 80zl, wliczając dobrą jakościowo karmę, żwirek, siano do jedzenia, warzywa i owoce, takie podstawy. Na jedną byłoby to niewiele mniej bo to samo bym kupowała.
 mnie dwie świnki w miesiącu kosztują około 80zl, wliczając dobrą jakościowo karmę, żwirek, siano do jedzenia, warzywa i owoce, takie podstawy. Na jedną byłoby to niewiele mniej bo to samo bym kupowała. Pozostaje tylko przekonać mamę ...
 Pozostaje tylko przekonać mamę ...  co będzie najtrudniejsze. Może ktoś wie jak fajnie to zrobić ?
 co będzie najtrudniejsze. Może ktoś wie jak fajnie to zrobić ?
 ( mówię na swoim przykładzie) .Świnki na ogół nie są płochliwe..Są bardzo przyjacielskie i przywiązane do właściciela..Większość świnek to ``pieszczoszki,, i takie jakby ( w przypadku np. samiczek ) ``córeczki mamusi,,
 ( mówię na swoim przykładzie) .Świnki na ogół nie są płochliwe..Są bardzo przyjacielskie i przywiązane do właściciela..Większość świnek to ``pieszczoszki,, i takie jakby ( w przypadku np. samiczek ) ``córeczki mamusi,, 
 udowodnić że jesteś odpowiedzialna i możesz się zająć pupilem. No i przede wszystkim musisz sama wiedzieć, czy na pewno zajmiesz się zwierzakiem.
 udowodnić że jesteś odpowiedzialna i możesz się zająć pupilem. No i przede wszystkim musisz sama wiedzieć, czy na pewno zajmiesz się zwierzakiem.
 Widziałam co bardzo przyjazny psiak (całkowicie zdrowy psychicznie, dobrze ułożony i przyjazny w stosunku do innych - ludzi i zwierząt)  zrobił królikowi koleżanki! Bunie trzeba było uśpić (królik), bo była w tak tragicznym stanie
 Widziałam co bardzo przyjazny psiak (całkowicie zdrowy psychicznie, dobrze ułożony i przyjazny w stosunku do innych - ludzi i zwierząt)  zrobił królikowi koleżanki! Bunie trzeba było uśpić (królik), bo była w tak tragicznym stanie