Ostatnio pisałam do was, z prośbą o udzielenie rady dotyczącej karm dla świnek..
Nie będę wgłębiała się w ten temat..W dzisiejszym temacie mam dla was ciekawą informację, jeśli szukacie nowej, dobrej karmy dla prośków..
Otóż ..ostatnio zamówiłam nową karmę, a mianowicie versele laga crispy pellets guinea pig..
Dzisiaj do mnie przyszło zamówienie ^^ Z wielu opinii wynikało, że prosiaczki nie zbyt jedzą tą karmę,
traktują ją jako ''zło konieczne''.Tego się obawiałam, znając moje wielmożne świnki i ich wymagania żywieniowe

Kiedy otworzyłam opakowanie, świnki od razu zaczęły kwiczeć i podeszły do drzwiczek klatki.Wzięłam na próbę jedną paletę,którą położyłam na dłoni i czekałam, jaka będzie reakcja dziewczynek..Moja Szajba od razu zjadła paletkę i zaczęła stawać na łapkach ( nauczyłam ją, że jeśli chce coś dostać np. smakołyk musi ładnie poprosić) co dziwniejsze, nawet nie powiedziałam komendy ^^ Wysypałam spodki miseczek i odstawiłam je na swoje miejsce.Świnki od razu zaczęły ją pałaszować

Co do karmy beaphar, to szczerze nie próbowałam, może podzielicie się, czym karmicie swoje świnki?^^
Może mi jakąś karmę/przysmaki polecicie?