Świnki morskie forum / Cavia.pl

Forum o świnkach morskich

Brak chęci wychodzenia z klatki

Rozmowy o oswajaniu, nawykach i zachowaniu świnek morskich.
Awatar użytkownika
BlackNookie
Użytkownik
Świnki morskie: Nookie - Za TM [*]
Kontaktowanie:

Re: Brak chęci wychodzenia z klatki

Postautor: BlackNookie » 5 lipca 2014, 17:06

Gdy miałam chomika i miałam 10 lat to kupowałam karmy z firmy Vitapol i także ja sama znalazłam nowonarodzone muszki w karmie. A karma nie była stara. Kupiona w sklepie zoologicznym więc nic już mnie nie zdziwi.

Obrazek
♥ ησσкιє ♥

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika
Jakcie Torrance
Użytkownik
Świnki morskie: Grubas, Purkol
Kontaktowanie:

Postautor: Jakcie Torrance » 7 lipca 2014, 6:20

Haha, widzę, że Was nie przegadam. Chyba nie ma sensu się kłócić. Na pewno wszyscy macie rację i kupując tańszą karmę i nie dopłacając za markę truję swoje śliczne i zdrowe świnki od pół roku :D Pa!

Awatar użytkownika
leonka
Użytkownik
Świnki morskie: Kalinka, za TM: Elvis, Tosia, Tina, Tofik, Tola, Mrówka, Masza, Malwinka, Balbinka

Postautor: leonka » 8 lipca 2014, 9:29

Jackie Torrance, moja świnka też nie wyjadała wszystkich składników z np. Cavia Natule, za to Cavia Complete znika co do granulki. Z Vitapola to jest dobry tylko piasek z muszlami, który kupuję kanarkom. Wszystko inne omijam szerokim łukiem. Sprzedawcy w zoologach się znają nieraz jak kura na pieprzu. Otworzyli blisko mnie nowy zoolog, właścicielka dawniej lumpeks prowadziła, zmieniła branżę. Wchodzę - nastawiane psich i kocich karm z górnej półki, Pedrigree czy Whiskasa nie uświadczysz. Ok, fajno, na pewno dostanę coś dobrego dla gryzoni. Szukam - nadaremnie. Pytam panią, dumnym gestem wskazała mi półeczkę, na niej jedno opakowanie Vitapola dla świnek. "A nie ma pani lepszych karm dla gryzoni?" Kobieta chyba nie wiedziała, że takowe w ogóle istnieją...

Awatar użytkownika
GalaxySparkle
Zasłużony
Kontaktowanie:

Postautor: GalaxySparkle » 8 lipca 2014, 18:58

Zagielas pania sprzedawczynie na starcie jej nowego biznesu. :lol:

Ja mam nadzieje, ze Jakcie Torrance aktualnie czyta o prawidlowym zywieniu swinek, bo jak dotad to uwazal te dyskusje za zawody w przegadywaniu, a wymiane konstruktywnych argumentow za klotnie.

Wera350
Użytkownik
Kontaktowanie:

Postautor: Wera350 » 21 marca 2015, 10:48

Mój ma tak samo ale jest u mnie 2 tygodnie a ma z 1 miesiąc. Gdy wyciągam go z klatki on wraca, a gdy zamknę klatke on szuka wejścia i gryzie drzwiczki. Za to gdy zaniosę go do pokoju na przeciwko biegnie przez całe mieszkanie, żeby wrócić do pokoju z klatką ;) Moim zdziwieniem było gdy Tofik zaskoczył z łóżka! Normalnie by tego nie zrobił ale wypatrzył swój dom :) Noc mu się nie stało jest bardzo skoczny i miękko wylądował na dywan. Może kiedyś będzie sam wychodził z klatki? :) Mam nadzieję. Na razie jest to niemożliwe.

Wróć do „Zachowanie”